ВЛАСЕНИЦА ЧУВА СЈЕЋАЊЕ НА МИШУ САВИЋА

1773
Архива/Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Сјећање на Миливоја Мишу Савића у Власеници чува клуб у коме је он направио своје прве фудбалске кораке, организујући од 2012. године меморијални турнир који носи име трагично настрадалог младог голмана.

   Осми по реду Меморијал „Миливоје Мишо Савић“ биће одржан у суботу, 27.7.2019. године, на власеничком Градском стадиону, а осим домаће екипе, учествоваће Шековићи и братуначко Братство. Други пут од установљења турнира на њему неће бити екипе чији је Савић био члан у тренутку страдања – Сутјеске из Фоче. 

   „Нажалост,  Сутјеска је отказала своје учешће на осмом Меморијалном фудбалском турниру  „Миливоје Мишо Савић“, образложивши своју одлуку проблемима са играчким кадром. Жао нам је због тога, али, као и сваке године, ми ћемо  наш дио посла одрадити професионално и још једном показати да Мишу, који је у нашем клубу прошао све селекције и са само 16 година заиграо за први тим, не заборављамо. У суботу у 10 часова ћемо положити цвијеће на споменик Савића, који је погинуо у саобраћајној  несрећи 2007. године, а сам турнир почиње жријебањем које је предвиђено за 12 часова. У 12.15 је планирано званично отварање и обраћање начелника општине Мирослава Kраљевића, као и представника клуба. С обзиром да ове године учествују три екипе, играће се тзв. триагонал, па ће бити одигране три утакмице: у 13, 15 и 17 часова. У сваком мечу играће се два полувремена, која ће трајати по 35 минута. Побједник ће бити екипа са највише освојених бодова, а у случају да екипе имају исти број бодова, у обзир се узима постигнута гол разлика. Проглашење побједника и затварање турнира је, по програму, у 18.30 часова. За сва три мјеста су обезбијеђени пехари и дипломе, а као и сваке године, биће проглашени најбољи голман и играч турнир. Треба напоменути да ће све утакмице судити реномирани арбитри, прволигашки судија Славиша Мазић и Невена и Милана Марковић, које суде различите нивое у женској и мушкој конкуренциј. У организацији турнира имамо безрезервну подршку начелника и Општине Власеница, која је покровитељ, а имамо и помоћ неких спонзора“, истакао је Божидар Kуртума, секретар  Власенице.

Протокол за осми Меморијални фудбалски турнир „Миливоје Мишо Савић“

10.00 Посјета спомен-обиљежју на Градском гробљу у Власеници и полагање цвијећа 

12.00 Жријебање парова 

12.15 Отварање турнира и обраћање званичника

13.00 Прва утакмица

15.00 Друга утакмица

17.00 Трећа утакмица

18.30 Проглашење побједника и додјела пехара и диплома