ВЛАСЕНИЦА ДОБИЈА ДРУШТВЕНИ ЦЕНТАР

1585

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Рад власеничких мјесних заједница ускоро ће бити лакши и транспарентнији, а Власеничани ће на једном мјесту моћи наћи предсједнике оних у којима живе. У самом центру града, у току је опремање канцеларије која ће служити за различите активности везане за рад мјесних заједница.

Жељко Дамљановић, шеф Одсјека за развој у Општинској управи општине Власеница, истиче да је овакав простор становницима Власенице био неопходан.

“Дуго смо тражили погодно мјесто на коме би све наше мјесне заједнице могле радити и остваритии бољу сарадњу са својим становницима.  Избор је пао на канцеларију  у Дому културе, у самом центру нашег града. У току је санација просторије намијењене за друштвени центар. Ту канцеларију ће моћи користити све мјесне заједнице у Власеници, односно предсједници и чланови савјета, као и сви становници тих мјесних заједница за организовање различитих зборова и радних састанака. Поред основне инфраструктуре, односно замјене столарије, струје, подова и молерисања зидова,  овај центар ће бити опремљен намјештајем и рачунарском опремом. Очекујемо да ће сви ови радови бити завршени за неких мјесец дана. Опремање друштвеног центра ради се у склопу пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у Бих”, који имплементира Општина Власеница, а финансира УНДП. Извођач радова је “Декор” Зворник”, каже Дамљановић.

Радови у току

Ситуација прије санације

Вриједност овог пројекта је 13 000 КМ, од чега ће 6 500 КМ бити утрошено на санацију, а исто толико за опремање намјештајем и рачунарском опремом.