ВЛАСЕНИЦА ДОЧЕКУЈЕ ЛИДЕРА ИЗ МИЛИЋА

552

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Jедан од најинтересантнијих мечева 27. кола регионалног Истока биће одигран у Власеници, гдје, у комшијском дербију, домаћа истоимена екипа дочекује лидера, Милиће.

     За Власеничане, који су на петом мјесту, овај сусрет нема превелики значај за пласман на табели, колико има због ривалства са комшијама. С друге стране, за Милиће је побједа императив на путу ка друголигашком друштву.

     „Kао  што у сваку утакмицу улазимо максимално концентрисани и спремни,  тако ће бити и у мечу са Милићима. Будући да смо ми некада били један град, ова утакмица има посебан  значај за све актере и сигурно ће представљати посластицу за све љубитеље фудбала. Ми се само надамо да ће играчи бити ти који ће бити у центру пажње и својим потезима показати да је ово заиста прави дерби. Од наших играча очекујемо да покажу и докажу да су најквалитетнији тим у лиги. У утакмицу улазимо у најјачем саставу,  са императивом побједе, и надамо се да ће три бода остати у Власеници! Очекујемо подршку наших навијача, којима обећавамо да ћемо оставити срце на терену како бисмо убиљежили нове бодове на свом терену“, одлучни су Власеничани.

      С обзиром на важност овог сусрета, присутне су и велике тензије.

      „За наше комшије из Милића је ово један од сусрета који одлучује о њиховом одласку у виши ранг такмичења, тако да су, нажалост, до нас дошле  информације како до побједе желе доћи на неки неспортски начин. У жељи да спријечимо закулисне радње, контактирали смо са челним људима у ПФС Бијељина и тражили да са овог меча изостану судије на чије суђење смо имали оправдане притужбе у јесењем дијелу сезоне, на мечу који се играо у Милићима. Упркос нашим молбама и доказима, за сутрашњу утакмицу су делегирани баш арбитри на чије суђење имамо замјерке. Зато, апелујемо и на руководство и играче Милића, као и одговорне у Савезу, да се дерби одигра фер и коректно, а да побиједи екипа која буде боља на фудбалском терену“, истакао је Ђуро Вуксић, предсједник Власенице.

      У јесењој полусезони, Милићи и Власеница су на Супач пољу одиграли без голова и подијелили бодове.