ВЛАСЕНИЦА И ШЕКОВИЋИ ДАНАС ИГРАЈУ УТАКМИЦУ КУПА ОФС БИРАЧ

1225
ФК "ВЛАСЕНИЦА"

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    На Градском стадиону у Власеници, од 18 часова, истоимена домаћа екипа, у првој утакмици Kупа ОФС Бирач – Милићи, дочекује прошлогодишњег побједника, екипу Шековића.

   „Ово је наш трећи сусрет са Шековљанима у посљедњих мјесец дана. Прва два меча, одиграна у склопу припрема за такмичење у  Регионалној лиги, група Исток, завршена су једном побједом нашег противника, и ремијем, па мислим да је ред да данас у Власеници убиљеже и пораз. С обзиром да нисмо добро стартовали, а узимајући у обзир квалитет Шековића, ова утакмица је, на неки начин, и проба  пред предстојећи првенствени сусрет са Партизаном из Доње Трнове, кога ћемо угостити на нашем терену. Такмичење у Kупу не утиче на пласман, али то је ствар престижа, тако да ће публика сигурно уживати у надигравању двије одличне екипе“, казао је Божидар Kуртума, секретар Власенице.

   Ово је квалификациони турнир за учешће у Kупу РС. Побједник купа ОФС Бирач ће се пласирати у шеснаестину  финала најмасовнијег фудбалског такмичења у Републици Српској.

   „Ми смо у претходне двије године, освајајући титулу,  показали да смо најбољи у ОФС Бирач, а надамо се да ће побједнички пехар и ове године заузети мјесто у нашим клупским просторијама. Поштујемо нашег домаћина, али сматрам да тренутно имамо квалитетнију екипу, иако ћемо данас бити ослабљени неиграњем неколико повријеђених првотимаца: Бранислава и Ранислава Филипића, Милоша Шарчевића и Давида Марковића. С обзиром на дугогодишње ривалство, али и жељу да трећи пут заредом будемо прваци, мотивације нам не фали, и у Власеницу идемо по побједу“, истакао је Дејан Ђукановић, тренер Шековића.

   Шековићи су титулу првака Kупа ОФС Бирач прошле године освојили савладавши у финалу Бирач из Дервенте, резултатом 1:2.

ФК “ШЕКОВИЋИ”