ВЛАСЕНИЦА ОБИЉЕЖИЛА 25 ГОДИНА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

3924
Фото:Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

 

Текст:Редакција/Инфо портав ВЛАСЕНИЦА 24

Власеница је данас обиљежила 25 година у Републици Српској.

Делегација општине Власеница, Борачка организација, Организација породица  погинулих, заробљених и несталих бораца општине Власеница, делегација Удружења логораша регије Бирач, учесници одбрамбено-отаџбинског рата из Власенице, Црквена општина Власеница,  представници политичких партија и грађани Власенице, обиљежили су данас 25 година Власенице у Републици Српској.

Посјетом Спомен соби погинулих и несталих бораца, молитвом у цркви Св. Апостола Петра и Павла и паљењем свијећа на војничком гробљу у Власеници, евоциране су успомене на тешке деведесете године, када је ратни вихор пријетио да уништи све пред собом па и српски народ у Власеници.

Предсједник Борачке организације Власеница Споменко Стојишић, рекао је овом приликом да је 21. април велики дан за Власеницу, за њен настанак и опстанак српског народа у њој, и да овај датум никада не треба заборавити.

-На данашњи дан 21. априла 1992. године наш град је након избијања ратних сукоба у Босни и Херцеговини ослобођен од оних који нам нису мислили добро и са којима је заједнички живот био немогућ, па је једино што је било преостало-оружана борба и разграничење територије, рекао је Стојишић.

Ученице рецитаторска секције  СШЦ-а “Милорад Влачић” овом приликом одржале су пригодан рецитал, са споменом на тешка ратна времена.

У свом обраћању присутнима начелник општине Власеница, Мирослав Краљевић, истакао је да је данас ово свети дан за све оне који су у рату дали своје животе, као и за оне који су остали живи.

          -У овим тешким временима битно је да смо сви заједно и да смо јединствени, и ово што радимо је часно и поштено, јер за ово што имамо данас, нашу Власеницу, дата је крв и то треба цијенити и поштовати. Не желим да нас неко погрешно схвати, ми не мрзимо никога, али и не дозвољавамо да неко дира у нас и оно што је наше, све ово радимо са поносом и уздигнуте главе, ово је празник за Власеницу, рекао је Краљевић.