ВЛАСЕНИЦА ОЧЕКУЈЕ ВОЗАЧКУ ЕЛИТУ

853

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

У Власеници ће се овог викенда  окупити возачи из Српске, БиХ и региона, који ће се, осамнаесту годину заредом, на једној од најатрактивнијих стаза, борити за пехар и титулу најбољег у једној од седам класа на Брдској ауто-трци Власеница 2021.

Милош Лакић, секретар Ауто-мото друштва Власеница, каже да ће, као и сваке године, у Власеници бити сви они који нешто значе у ауто-мото свијету.

“С обзиром да ми нисмо прекинули традицију и да је трка вожена и прошле године и да важи за једну од најорганизованијих,  а да је стаза оно што љубитељеа ауто-трка из године у годину доводи у Власеницу, очекујемо између 20 и 30 возача. Стаза је атрактивна, брза, а,  што је најбитније, безбједна“, наводи организатор Брдске ауто-трке у Власеници.

Лакић додаје  да је стаза задовољила критеријуме Kомисија за лиценцирање стазе.

“Очекивали смо да ове године буде завршено пресвлачење путаВласеница – Хан Пијесак,  што би стазу заиста учинило веома квалитетном, али како то није још урађено, замолићемо возаче да ипак возе опрезно, јер на неклико мјеста има улагенућа која ,додуше, нису опасна“, наглашава секретар власеничког Ауто-мото друштва.

Он  упозорава да ће због одржавања ауто-трке овог викенда бити и обуставе саобраћаја.

“Пошто се трка вози на дионици магистралног пута  Власеница – Хан Пијесак, као и сваке године, саобраћај ће бити обустављен од  Улице жртава Рогосије 26 у Власеници, до ресторана „Јавор“, у дужини од 5 650 метара, и то због тренинг вожњи у суботу, 24.7, од 12.00 до 15.00 и  због саме трке у недјељу, 25.7, од 10.30 до 14.00 часова. У вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјераван  на алтернативне путне правце. Вријеме је годишњих одмора и надамо се да ће се путници на вријеме информисати о обустави “, истиче  Лакић.

Брдска ауто-трка у Власеници вози се на једној од најатрактивнијих стаза у региону, на вијугавом дијелу магистралног пута М-19. Стаза је дуга 5,7 километара, старт је на 680 метара, а циљ на 1004 метра надморске висине. Бодује за Шампионат Босне и Херцеговине и Отворено првенство Републике Српске, а уз Ауто-мото друштво Власеница, организатори су Ауто-мото савез Републике Српске  и Спортски ауто-мото савез Републике Српске. Генерални покровитељ трке је општина Власеница.