ВЛАСЕНИЦА: ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА РЕПУБЛИЧКЕ ГЕОДЕТСКЕ УПРАВЕ

811

   Републичка управа за Геодетске и имовинско- правне послове, у сарадњи са Општином Власеница одржала је 22.7. 2019. године Јавну расправу у вези са Нацртом закона о узурпацијама и добровољачким компетенцијама.

   Двочасовна расправа одвијала се у скупштинској сали власеничке Општине, за подручја 9 јединица локалне самоуправе, и то: Зворник, Осмаке, Милиће, Хан Пијесак, Шековиће, Сребреницу, Скелане, Братунац и нашу локалну заједницу.

   Испред Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, присутнима се обратила директорица Босиљка Предраговић и њен помоћник Александар Деурић. Ријеч је потом дата начелнику власеничке Општине, Мирославу Краљевићу који је образложио значај закона чији нацрт је у припреми за даљи процес обраде преко Народне скупштине Републике Српске.

  Законом о узурпацијама и добровољачким компетенцијама уређују се услови и поступак за расправљање имовинско-правних односа насталих узурпацијом земљишта које је до 6. априла 1941. године било државна својина (бивши ерар) у својини носилаца својине јавног права из члана 22. Закона о стварним правима („Службени гласник Републике Српске“, бр. 124/08, 3/09, 58/09, 95/11 и 60/15) и на добровољачким компетенцијама.