ВЛАСЕНИЦА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ

1261

    К. Милић / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    На Градском стадиону у Власеници извршена је прозивка којом су званично почеле припреме ФК Власеница за такмичарску сезону 2022/2023.

    Одржан је и први радни састанак управе ФК Власеница на челу са начелником Мирославом Краљевићем у улози предсједника клуба, гдје се разговарало о тренутном стању у фудбалском клубу, о позиционирању тима за наредни период, и многим другим питањима која су важна за овај клуб.

  „Причали  смо о свим оним стварима и проблемима који се тичу нашег фудбалског клуба, о томе шта се дешавало неких протеклих година, осврнули смо се и анализирали те резултате, било је и успона и падова. Фудбалски клуб сада броји тридесет и три члана, у скупштини је управа од седам људи, предсједник скупштине остаје и даље Божидар Куртума, ја сам ту у улози предсједника клуба, са циљем и намјером да се то све поспјеши, побољша и да се крене напријед, да се направи једна добра организација, а првенствени циљ нам је да то радимо од наших постојећих кадрова, наших играча у Власеници, почевши од најнижих категорија-најмлађих, па до сениора, као и да у тиму завлада рад, ред и дисциплина, и наравно, да ову годину завршимо позитивно, ову и сљедећу сезону, онако како је планирано, а то је да се иде на виши ранг“, рекао је предјседник фудбалског клуба Мирослав Краљевић, и додао да ће он и његова екипа радити на цјелокупној инсфраструктури уређења стадиона, стаза, трибина, ограда, као и реконструкцији саме зграде управе фудбалског клуба, како би се то све довело на један виши ниво.

    Фудбалски клуб је добио новог тренера првог тима Павла Голијана.

   „Прије свега желим да се захвалим ФК Власеница на ангажману ове године, за предстојећу сезону 2022/2023. Драго ми је да су ме позвали, са задовољством сам се одазвао и брзо смо успоставили сарадњу. Кренуле су припреме, први тренинг и окупљање играча за предстојећу сезону. Имамо мјесец дана да се спремимо, очекује нас један добар и квалитетан рад, гдје ћемо покушати да одиграмо три до четири пријатељске утакмице. Амбиције нове управе и новог предсједника су горњи врх табеле тј. да покушамо што већи пласман остварити, а ако се укаже прилика и прво мјесто“, оптимистичан је Голијан.

   Он се осврнуо и на играчки тим којим овај клуб располаже.

   „Наставићемо да радимо на довођењу нових играча на одређеним позицијама, док видимо на којим позицијама нам је то неопходно. Из овога што сам до сада видио, милим да ту треба још два до три квалитетна играча као носиоца игре, мало искуснија, да би се било на самом врху ове лиге, јер лига је јако захтјевна и дуга, тридесет кола има, дуга су путовања, треба имати и већи ростер играча због саме дужине и не дај боже повреда, картона и свега, али са овим првим окупљањем и овим што сам видио на првом тренингу, ја сам задовољан“, казао је тренер ФК Власеница Павле Голијан.

   Младен Мајсторовић, капитен клуба, каже да ће покушати да буду стабилни друголигаши и да нападну прву лигу.

   „Припреме су почеле, извршена је прозивка, наша екипа је добила новог тренера Павла Голијана који је дошао из „Губера“, из Сребренице. Надам се да ће бити одређен број играча, да ћемо окупити екипу и да ће владати добра атмосфера. Посветићемо се тренинзима и очекујемо да ће из тренинга произаћи и добар резултат“, изјавио је Мајсторовић.

  Прве утакмице у новој сезони у другој лиги група Исток, биће одигране 5. и 6. августа 2022. године.