ВЛАСЕНИЦА ПОНОВО НА СВЈЕТСКОЈ ГЕОГРАФСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

552

   Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Драган Илић, професор географије у власеничком Средњошколском центру „Милорад Влачић“, био је један од учесника на дводневном Међународном семинару на тему „Пут до успјеха на географској олимпијади“, који је у организацији Центра за таленте протеклог викенда одржан у Београду.
     Професор Илић истиче да је, поред бројних предавања и теренског рада, на семинару формирана и географска репрезентација Босне и Херцеговине, чији члан је и једна Власеничанка.
          „Учесници на овом семинару су били професори географије из Србије, Босне и Херцеговине и Словеније, који припремају ученике за предстојећа међународна такмичења. Већину тема,  које ће нам много значити у будућем раду и припремама, су припремили и презентовали представници Географског факултета. Семинару су присуствовали и ученици који се припремају за Свјетску географску олимпијаду која ће наредне године бити у Хонг Конгу. Ипак, за нас је најважнија  чињеница да ће Маријана Мићић, ученица трећег разреда гимназије, као члан репрезентације Босне и Херцеговине, на овом престижном такмичењу представљати нашу школу и наш град. Наша Маријана је била учесник Свјетске географске олимпијаде 2017. године, као и Балканијада у Словенији и Румунији. Средњошколски центар „Милорад Влачић“ ће омогућити Маријани вишемјесечне припреме за Олимпијаду“, с поносом је истакао професор Илић, који већ годинама код младих Власеничана развија љубав према географији.

     Власеничани, ученици Средњошколског центра „Милорад Влачић“, у претходне три године освојили су 16 медаља на географским такмичењима ван Босне и Херцеговине.