ВЛАСЕНИЦА ПРЕДСТАВИЛА МОГУЋНОСТИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ

1496

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власеница је једна од четири локалне заједнице из Републике Српске која је, на 6. Међународном форуму о сарадњи, имала прилику да потенцијалним инвеститорима представи могућности за улагање у овој општини.

„Учешће на овом Форуму, за нас као општинску управу, представља велику част,  с обзиром да веома активно радимо на побољшању привредног и пословног амбијента. Од 2017. године до данас смо реализовали бројне активности, од оснивања пословних зона до доношења регулационих планова. Треба напоменути и да смо, заједно са групацијом Свјетске банке, провели регулаторну реформу у оквиру које смо свели на минимум број  документације потребне за издавање свих дозвола, везано за инвеститоре: од регистрације предузећа до издавања грађевинске и употребне дозволе. Такође, рок за издавање наведене документације смо свели на минимум. На примјер, укинули смо административне таксе за регистарацију  предузећа, док смо друге административне и комуналне свели на минимум и по томе смо најконкурентнији у Српској, односно наше таксе су међу најнижим у Републици.  Осим нас, на Форуму су имали прилику да потенцијале својих заједница представе: Требиње, Лакташи и Брод”, истиче Жељко Дамљановић, који је био представник општине на овој манифестацији.

Шеф Одсјека за развој у Општинској управи општине Власеница вјерује да ће представљање на Форуму довести до нових пословних партнерстава и улагања у ову заједницу

“На 6. Међународном форуму о сарадњи био је присутан велики број инвеститора заинтересованих за улагање у овај дио Српске, што физички, на самом форуму, што онлајн. С обзиром да је учествовало  више од 150 привредника, а да смо ми имали шта да представимо,  очекујемо да ће бити заинтересованих за неке инвестиције или за сарадњу са већ постојећим инвеститорима на подручју општине Власденица”, закључио је Дамљановић.

Шести Међународни форум о сарадњи, који организују Развојна агенција Републике Српске и Развојна агенција Србије у оквиру Европске мреже предузетништва, одржан је 7. и 8. октобра 2021. године на Златибору.  На њему је  више од 150 привредника, кластера, локалних развојних агенција и институција из 10 земаља (Република Српска/БиХ, Србија, Грчка, Бугарска, Мађарска, Црна Гора, Румунија, Русија, Тунис, Индија) представило своје производе и услуге.