ВЛАСЕНИЦА СЕ СПРЕМА ЗА БРДСКУ АУТО- ТРКУ

1890

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Сваке године, средином јула, Власеницу окупирају љубитељи аутомобилизма  јер јe, већ годинама, ово једна од најатрактивнијих стаза на којима се возе брдске ауто-трке. Град подно Виселца ће, шеснаести пут послије рата, 13. и 14.7,  угостити најбоље возаче из наше земље, али и из окружења.

   У власеничком Ауто-мото друштву истичу да су припреме за Брдску ауто-трку Власеница 2019, у пуном јеку.

   „Иако припреме за трку трају током цијеле године, у посљедњих мјесец дана оне су много интензивније. Поред административних послова, контакта са возачима и осталих обавеза, један од најважнијих задатака нам је  обезбиједити исправну стазу. Kао што је познато, дужина стазе на којој се вози традиционална брдска ауто-трка у Власеници је око 5 700 метара. С обзиром да је то дионица веома фреквентног магистралног пута М-19  сваке године је потребно обавити одређене корекције на стази. Захваљујући Мирославу Kраљевићу, начелнику општине Власеница, који је контактирао са Дирекцијом за путеве, у протеклих пар дана све рупе су искрпљене, ова дионица је пресвучена асфалтом, стаза  је у одличном стању, сигурна, чак и боља него прошле године, тако да је оно што је најважније – исправност и безбједност стазе, завршено, и без оптерећења чекамо пријаве возача и обављамо финалне припреме за трку. Сигурно је да ће и ове године у Власеници бити сви они који нешто значе у овом спорту, а очекујемо и госте из Србије“, истакао је Милош Лакић, секретар АМД Власеница.

   Брдска ауто-трка Власеница 2019 се бодује за  Шампионат Босне и Херцеговине и Отворено првенство Републике Српске. Организатори су Ауто-мото  друштво Власеница, Ауто-мото савез Републике Српске и Спортски ауто-мото савез Републике Српске, а покровитељ ове спортске манифестације је Општина Власеница.