ВЛАСЕНИЦА СИГУРНО ДО ПРВИХ ПРОЉЕЋНИХ БОДОВА

884

 

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Власеница је у прољећну полусезону кренула силовито, нанијевши, на свом терену, убједљив пораз екипи из Угљевика.

   Већ од изласка на терен видјело се да је домаћа екипа одлучна да бодове остави у Власеници, али упркос томе што су створили пар шанси, до вођства од 1:0 долазе тек у 19. минуту, са бијеле тачке. Након што је Лујановић у казненом простору, у покушају да спријечи погодак, играо руком, арбитар Гаврић је досудио најстрожу казну, а сигуран извођач био је Н. Kовачевић. Након само пет минута, домаћа екипа повећава вођство на 2:0. Послије уигране и изузетно разрађене акције у шеснаестерцу гостију, повратник у тим Власеничана, Шаргић, шаље лопту иза леђа чувара Драгића. До краја првог дијела гости су успјели да консолидују одбрану, па се на одмор  одлази без промјене резултата. 

   У друго полувријеме Власеничани улазе одлучно и већ у 49. минуту повећавају предност на 3:0, а стријелац је био Дошић. У наставку, противничка екипа, појачана једним од најбољих играча друголигашког Истока, Маринковићем, није много тога показала, док су, с друге стране, домаћи играчи стварали шансе, али без добре реализације. Пораз гостију ублажио је управо Маринковић, два минута прије краја. Гаврић је, након неопрезног старта М.Kовачевића над „деветком“ Рудара 1925, још једном досудио казнени ударац, а Маринковић је био сигуран за 3:1.

   Kиша која је падала током цијелог сусрета и клизав терен допринијели су већем броју јавних опомена, али је судијска тројка из Бијељине била на висини задатка.

Власеница – Рудар 1925 (Угљевик) 3:1 (2:0)

Градски стадион у Власеници

Гледалаца: 80

Судије: Александар Гаврић, Данијел Перић и Бојан Макарић (сви из Бијељине)

Стријелци: 1:0 Н.Kовачевић у 19 (KУ), 2:0 Шаргић у 25, 3:0 Дошић у 49, 3:1 Маринковић (KУ)

Жути картони: Шаргић, М.Kовачевић, Ф.Вуксић, Ђ.Вуксић (Власеница), Лујановић, Симикић, Маринковић, Давидовић, Цвијић

Власеница: Д.Kовачевић, Мијатовић, Вуксић, Шаргић, Дошић (од 80. Јовановић), Н.Kовачевић, Миловановић (од 79. Секулић), Мајсторовић, М.Kовачевић, Џинић (од 64. Трнинић), Јањић

Рудар 1925: Драгић, Божић, Павловић (од 80. Бумбић), Лујановић (од 46. Глигоревић), Божић, Цвијић, Маринковић, Симикић, Давидовић, Стевановић, Петричевић (од 31. Тодоровић)

Тренер: Борис Панић