ВЛАСЕНИЦА СПРЕМНА ЗА ПЕТИ ТУРНИР ПРИЈАТЕЉСТВА

747

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Да пријатељства и везе које ствара најважнија споредна ствар не свијету с временом постају све јачи, доказ је и пети Турнир пријатељства – Власеница 2019, који ће у организацији ветерана ФK Власеница, бити одигран у суботу, 8.6.2019. године, на власеничком Градском стадиону.

    Божидар Kуртума, предсједник власеничких ветерана, истиче да је за љубитеље фудбала у Власеници ово важан спортски догађај.

    „Већ трећу годину заредом, јуни је резервисан за дружење ветеранских екипа у нашем граду, док су прва два турнира одржана у јесен. Осим нас, као домаћина, свих пет година учесници су ветерани београдског ФK Рушањ, са којима смо и почели ову  лијепу спортску причу, док се трећа екипа, из године у годину, мијења, јер желимо да развијемо сарадњу са што више ветеранских екипа из земље и окружења. Ове године, трећи учесник је истоимена екипа из Србобрана“, истиче Kуртума и објашњава начин на који ће турнир бити одигран:

     „С обзиром да учествују три екипе, играће се тзв. триагонал, односно биће одигране три утакмице, свака по 35 минута. Припремљени су пехари и дипломе за свако од три освојена мјеста, као и за најбољег играча и голмана. Пошто је ово озбиљан турнир, који је већ постао традиционалан, и суђење ће бити на врхунском нивоу, тако да ће судити лиценцирани арбитри. Не сумњам да ће, као и увијек, све протећи у савршеном реду. Морам истаћи и подршку коју смо, у организацији, имали од начелника Мирослава Kраљевића и Општине Власеница, која је покровитељ овог турнира, а захвални смо и другим фирмама на  спонзорству.“

      Први  Турнир пријатељства одржан је 14.9.2014. године.

     „Наше пријатељство са београдским ветеранима почело је преко друштвених мрежа и њиховим позивом да учествујемо на турниру у Рушњу, 2013. године.  За пружено гостопримство одужили смо се организацијом турнира у Власеници, на коме су, поред нас и Београђана, учествовали и ветерани бањалучког Врбаса. У октобру 2015. године, на другом турниру, учествовале су исте екипе, а, стицајем околности, 2016. године турнир није одржан. Да не бисмо дошли у ситуацију да се не могу ускладити термини и да турнир мора бити отказан, 2017. године смо овај догађај организовали почетком јуна и на њему је наше пријатеље из Бање Луке, који су били на Kосову, замијенила екипа Слоге из лозничке Страже. Прошле године нови учесник је била зворничка Дрина, док су ветерани из Рушња и Власенице били стандардни. Ове године први  пут ћемо угостити ветеране из Србобрана и не сумњам да ћемо склопити нова пријатељства, учврстити већ постојећу сарадњу, и наставити и у будућности дружење ветеранских фудбалских екипа“, истиче предсједник власеничких ветерана.

     Званично отварање петог Турнира пријатељства – Власеница 2019. предвиђено је за 13 часова, а распоред одигравања утакмица  биће познат након жријебања.