ВЛАСЕНИЦА УГОСТИЛА СВЈЕТСКУ БИЦИКЛИСТИЧКУ ЕЛИТУ

514

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Власеница је у протекла два дана била стјециште свјетске бициклистичке елите. Врхунски спортисти, њих 156 из 30 земаља, учесници 13. Међународне бициклистичке трке Београд – Бања Лука, прву етапу, дугу 194 км, завршили су 18.4. у овом граду, а већ наредног дана стартовали другу, од Власенице до Брчког, дугу 160 км.

   Невена Бундало, ПР менаџер Асоцијације за спорт АФС, истиче да је Власеница беспријекорно и на врхунском нивоу одговорила на повјерено  домаћинство циља прве и старта друге етапе.

   „Петак је био јако дуг и тежак дан, како возачима, тако и нама у организацији. Наравно, не кажем да је нама било напорније него возачима који су возили дионицу дужу од 200 км, али са друге стране, оне која можда и није толико примјетна, смо ми, вриједна екипа у организацији која пази да сваки детаљ савршено функционише. Доласком у Власеницу све тешкоће око организације су јако брзо заборављене, јер Власеница се показала као веома добар домаћин. Такву срдачност и гостопримство данас ријетко гдје можете срести. Ми смо заиста срећни што је Власеница препознала потенцијал и значај ове трке, те се надамо да ће ово наше пријатељство трајати годинама испред нас. Желим да се у име организатора захвалим грађанима Власенице за дочек који је за памћење“,  рекла је Бундало.

   Мирослав Kраљевић, начелник општине,  истиче да је Власеница једини град који је имао част да у њему буде циљ прве и старт друге етапе.

   „Било нам је велико задовољство бити први домаћин овако респектабилне трке  која пролази кроз толико наших градова. Ово је, без сумње, у спортском смислу, догађај од историјског значаја за Власеницу, а ми ћемо се потрудити да и сљедеће године бициклистичку елиту доведемо у наш град“, истакао је начелник Kраљевић.

   Тихомир Kуваља, предсједник Бициклистичког савеза Републике Српске, каже да је Власеница врхунски обавила свој дио задатка у организацији, али и показала изузетно гостопримство.

   „Трка  Београд – Бања Лука је сврстана међу  стотину највећих бициклистичких манифестација  у свијету, и сви бициклисти из прве категорије били су у Власеници, а ми смо се још јуче увјерили да је то био пун погодак. Трка је организована на највишем нивоу. Преко 50 година сам у бициклизму и  нисам видио тако добру организацију и обезбјеђење трке, а посебно дочек у Власеници. Дочекани смо културно-умјетничким програмом, сви званичници из општине и околине су били ту, а пуно је било и омладине, што ме веома радује”, ријечи су Kуваље.

   Жељко Лукић, предсједник власеничког Бицикличког клуба „KПЛ“, задовољан је што је у организацији све беспријекорно функционисало.

   „Ово је догађај од великог значаја за Власеницу, јер оваква манифестација до сада није организована овдје. Преко 300 странаца,  такмичара и чланова њихових тимова, било је у нашем граду, 17 телевизија, чак и Еуроспорт, многи други медији, велики број посјетилаца из  наше земље и региона, и сматрам да смо много учинили на промоцији нашег града. Драго нам је да је побједник прве етапе Арон Гејтс, који је са Новог Зеланда, своју побједу уписао баш у Власеници. Организација је била савршена и захваљујем се свима који су учествовали у томе, а посебно директору трке Владимиру Kуваљи што је препознао наш потенцијал и повјерио нам суорганизацију ове трке. Наш клуб  ће у недјељу бити у Бањој Луци, да дочека такмичаре, којима желимо успјешну трку и што боље резултате“, казао је предсједник власеничких бициклиста.

   Овогодишња, 13. Међународна бициклистичка трка Београд – Власеница, први пут има четири етапе. Прва је вожена од Обреновца до Власенице, друга од Власенице до Брчког, трећа је на реду у суботу и возиће се од Бијељине до Теслића, док ће коначан расплет бити познат у недјељу након етапе од Прњавора до Бање Луке,  преко: Дервенте, Српца, Разбоја и Лакташа.