ВЛАСЕНИЧАНИ ОБИЉЕЖИЛИ 9. ЈАНУАР- ДАН РЕПУБЛИКЕ

1422

   Tекст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Власеничани су синоћ, уз пригодан културно-забавни програм, кувано вино и ватромет, прославили 27. рођендан Републике Српске. Као и претходне године, обиљежавање Дана Републике – 9. јануара, организовала је општинска управа.

      Поред историјског часа о настанку Републике и минута ћутања за све жртве одбрамбено-отаџбинског рата, грађанима окупљеним на Тргу српских бораца прочитане су и честитке које су поводом  9. јануара упутили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница. У забавном дијелу Власеничани су се веселили уз музику коју су бирали ди-џејеви Марко и Реба, а  весеље је употпунио Тимо Јањушевић са својим бендом.

     Поводом обиљежавања Дана Републике,  у протеклих десет дана одржане су и Радничке спортске игре, а најбољим екипама, представик општинске управе Марко Тодоровић, уручио је награде које је обезбиједила Општина Власеница, на челу са начелником Мирославом Kраљевићем, који је и иницирао организовање ове спортске манифестације.

      На турниру у баскету друго мјесто и 100 КМ припало је екипи  ШГ „Бирач“, док је тим професора Средњошколског центра „Милорад Влачић“ понио побједничку титулу и награду од 150 КМ. Прво мјесто на турниру у малом фудбалу и награду од 400 КМ освојила је екипа ШГ „Бирач“, другопласитрани је био тим  „Електробијељине“, Радна јединица Власеница, који је награђен са 200 КМ, а за треће мјесто и награду од 100 КМ изборила се екипа Полицијске станице Власеница.

      Девети јануар свечано је обиљежен у свим градовима и општинама Српске.