ВЛАСЕНИЧАНИ СЕ БОРЕ ЗА ПЕХАР НА КРАЈИШКОЈ ЗМИЈИ

1445

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

На чувеној „Kрајишкој змији“ први пут ће возити и два Власеничанина. За мјесто на побједничком постољу у Цазину Срђан Бјелановић ће возити у класи Е1-15, док ће Божо Kевић до пехара покушати доћи у класи Е1-16.

Осим чињенице да власенички АМД, на овој међународној брдској трци, први пут има два представника, занимљиво је да су оба возача дебитанти у ауто-спорту. Обојица су на стазу први пут изашли у јулу, на брдској ауто-трци у Власеници.

„Иако смо то дуже вријеме планирали, тек ове године смо се укључили у такмичарски дио, односно у борбу за Отворено првенство Републике Српске и Шампионат БиХ. Узимајући у обзир традицију овог спорта у нашем граду, сматрали смо да је штета за Власеницу да нема своје возаче, не само на нашој стази, него и на другим тркама. Послије прве трке виђели смо да смо спремни и да можемо парирати осталим такмичарима и одлучили смо да наставимо да улажемо у себе и своје аутомобиле, па ћемо на крају године виђети шта смо то постигли“, казао је за наш портал Срђан Бјелановић.

Иако тренинг вожње нису протекле без проблема, ниједног то није обесхрабрило.

„Занимљиво је да сам се током тренинг вожњи, па и у првој такмичарској, неколико пута окретао на стази, што ме успорило, али на срећу, нисам прекинуо трку. Та друга вожња је једина протекла без икаквог проблема и донијела ми је треће мјесто, испред неких ветерана овог спорта, као што су Боднарук и Емрић. Срђан је у својој класи, која је најбројнија и у којој вози десетак такмичара, био шести, што је одличан резултат, ако се зна да у тој класи влада и највеће ривалство и да већина возача у њој Власеницу вози од самог почетка“, с поносом прича Kевић.

                                        Божо Kевић и Срђан Бјелановић

Резултати које су постигли на стази у Власеници, дали су им вјетар у леђа.

„С обзиром да смо виђели да смо спремни за такмичење, одлучили смо да учествујемо и на осталим брдским тркама, па смо одмах послије Власенице учествовали на трци у Тузли, на стази Стара Мајевица. Божо је поновио резултат из Власенице и, у веома јакој конкуренцији, заузео треће мјесто, а ја се нисам успио изборити за побједничко постоље. Ипак, најважније од свега је да је трка прошла без икаквих проблема и кварова“, јасан је Бјелановић, који је и један од оснивача и потпредсједник власеничког Мото-клуба „Ортодокс“.

И Kевић и Бјелановић кажу да им је љубав према вожњи у крви.

„Обојица смо од малих ногу заљубљеници у моторе и аутомобиле и то је љубав која се не може описати, нити објаснити. На срећу, наше породице имају разумијевања за овај наш хоби, мада им сигурно није свеједно када знају колико ризика све то носи. Важно је да знам да имамо њихову подршку, што нас додатно мотивише да постижемо боље резултате“, наводи Божо Kевић.

Организатор Брдске ауто-трке Гранд Приx Цазин 2021. је АМK МоторСпорт, а трка се вози на подлози која је специјално прављена за ауто-трке, на релацији магистралног пута Седра – Острожац. Стаза је дуга 3 870 метара и веома захтјевна што изискује добре возачке способности, али исто тако и квалитетан избор поставки возила.