ВЛАСЕНИЧАНИ СЕ ДРУЖИЛИ СА МИЛОШЕМ ДЕГЕНЕКОМ, ДЕФАНЗИВЦЕМ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

655

      Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Вјероватно да нема дјетета које није сањало о томе да му у посјету дође нека омиљена славна личност. Основцима из Власенице тај сан се и испунио. У својим домовима угостили су Милоша Дегенека, дефанизивца Црвене звезде. 

    Ово дружење уприличено је путем зум платформе, а најмлађи су са штопером црвено-бијелих разговарали о омиљеном клубу,  о Дегенековој каријери, али и о томе како ђаци проводе вријеме када су спријечени да иду у школу и сву комуникацију обављају путем интернета. 

    Дегенек је за наш портал истакао да му је драго што је имао прилику да проведе вријеме са дјевојчицама и дјечацима из Власенице.  

    „Мени је јако драго што сам имао прилику да причам са ученицима Основне школе „Вук Караџић“ у Власеници. Постављали су ми дивна, животна питања, питали су ме за мишљење о неким стварима, што је мени драго да деца питају шта ја мислим о неким стварима. Мени ће ово значити, а надам се и њима. Захвалио бих им се што су били са мном сат времена и надам се да ће они из овог разговора још нешто научити и да ће им то значити кад-тад у животу“, истакао је Милош Дегенек, штопер Црвене звезде. 

    Иван Појжак, наставник физичког васпитања и некадашњи голман ФК „Власеница“, био је координатор овог необичног дружења. 

    „Имао сам ту част и прилику да будем модератор овог сусрета са прослављеним фудбалером црвено-бијелих. Дегенек је одговарао на питања наших ђака, а сви они, њих 25 који су били на овом састанку, имали су прилику да се укључе и разговарају са њим. Осим најмлађих навијача нашег најтрофејнијег клуба, учествовало је и неколико младих навијача Партизана, а надам се да су и они задовољни одговорима које су добили. Сва питања су била изузетно одмјерена, фер и коректна, и поносан сам на ђаке какако су се показали“, казао је Појжак и додао да и њему овај „сусрет“ са Дегенеком много значи, а дјеци нарочито. 

   Најзаслужнији за упознавање младих Власеничана са чувеним Звездиним штопером су навијачи црвено-бијелих који су у Власеници почетком године формирали своје удружење. 

   „Иако још увијек нисмо завршили све формалности око регистарције, ми смо једно од најактивнијих удружења навијача у оквиру ФК Црвена звезда. Са клубом имамо одличну сарадњу и из ње је проистекло ово дружење наших основаца и Звездиног првотимца.. Крај маја и почетак јуна је вријеме када се присјећамо једног од највећих успјеха нашег клуба, титуле европског првака у Барију, и драго ми је што су наши омладинци баш сада имали прилику да разговарају са првотимцем шампиона Србије. Сигурно је да ће сличних акција бити и убудуће“, обећао је Душан Станимировић власеничког Удружења навијача Црвене звезде. 

    Фудбалски клуб Црвена звезда је и у времену пандемије корона вируса показао да мисли на своје навијаче широм Србије, а најновија акција коју проводе је разговор првотимаца овог клуба са основцима из Републике Српске.