ВЛАСЕНИЧАНИМА СТИГЛЕ ПОХВАЛЕ ИЗ КИНЕСКЕ АМБАСАДЕ

673

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

На адресу начелника општине Власеница јутрос је из Конзуларног одјела Амбасаде Народне Републике Кине стигло писмо у коме се изражава захвалност Мирку Ђурићу и Миливоју Максимовићу, припадницима Територијалне ватрогасне јединице Власеница, и Браниславу Станићу и Миленку Ковачевићу, као и дежурним полицајцима  у Полицијској станици Власеница 14.1.2021. године, на несебичном труду, залагању и професионалности током проналажења залуталих кинеских држављана.

 

Писмо из кинеске Амбасаде доказ је да се у Власеници добро и одговорно ради.

“Ово писмо је веома значајно за нашу општину, јер је потврда благовременог и доброг рада општинских служби, као и Полицијске станице Власеница. Оно је  и један вид прилике за будућу сарадњу са Амбасадом Кине и на другим подручјима, што се тиче културне, привредне и  сваке друге сарадње”, истиче шеф кабинета начелника Власенице Мирослава Краљевића Данијела Дамљановић.

Дамљановићева је додала да су ватрогасци и полицајци поносни због похвала које су стигле за њихов рад.

“Ватрогасци и полицајци који су то вече били у служби и који су учествовали у акцији спашавања изузетно су поносни и много им значи ово признање. Они су казали да ће и убудуће наставити да дјелују најпрофесионалније и да се несебично труде и залажу током својих акција”, наводи Дамљановићева.

Да напоменемо, двоје кинеских држављана који су путовали за Сарајево, навигација је навела да погрешно скрену у Заклопачи и они су се нашли у незавидној ситуацији, у сњежним сметовима у засеоку Нерићи. Професионалном реакцијом власеничких ватрогасаца и полицајаца, кинески држављани су пронађени и, након што су се окријепили у Ватрогасном дому, могли су наставити свој пут.

 

О овом догађају опширније можете прочитати на сљедећем линку: https://vlasenica24.info/25021-2/