ВЛАСЕНИЧАНКЕ ОДМЈЕРИЛЕ СНАГУ СА ”ЦРВЕНОМ ЗВЕЗДОМ”

2366

   Текст: Т.Голијанин/Инфо портал Власеница24

   И ове године Власеничанке су се дружиле са Београђанкама. И била би то посјета као и свака друга, да у питању нису власеничке кошаркашице које су прву новембарску суботу провеле у друштву својих вршњакиња, чланица „Црвене звезде“.

     „Тридесет двије кошаркашице, чланице КК „Власеница“, рођене 2004. године и млађе, кренуле су у Београд како би слободан викенд који играчице „Црвене звезде“ имају због паузе у првенству искористиле за дружење и одмјеравање снага. За ове дјевојчице је велика ствар провести цијели дан са својим кошаркашки већ афирмисаним вршњакињама, размјењивати знања, ићи са њима на ручак, одмјерити спретност под кошевима, а на крају и погледати утакмицу првог тима. То је сигурно прилика која се не пружа свакоме и поносан сам што је један мали клуб као што је Власеница, из године у годину поново добија, и што нека од наших кошаркашица сваке године заигра у првом тиму „Црвене звезде“. Искористићу прилику да се захвалим управи и руководству београдског клуба на гостопримству и позиву на ово гостовање“, истакао је чувени власенички тренер Радован Радика Перендић.

   Ово, већ традиционално, кошаркашко дружење играчице су искористиле да одиграју и неколико утакмица.

     „Три селекције су одиграле три утакмице,  у којима је резултат био најмање битан. Најважније је да смо сви уживали на паркету, а посебан је осјећај играти у хали гдје играју наши кошаркашки идоли. С обзиром да ми сваке године долазимо на овакво дружење, многе играчице знамо, а посебно смо поносне на наше суграђанке које су дио „Звездиних“ тимова. Свака од нас има сан да своју каријеру настави у најтрофејнијем србијанском клубу, а по похвалама које добијамо од тренера „Црвене звезде“, сигурно је да међу нама има оних које ће своје снове у будућности и остварити“, казала је Кристина Трифуновић, капитен КК „Власеница“.

   Четрнаестогодишња Андреја Станковић на паркету Дворане ФМП у Железнику осјећа се као у својој кући, јер је љетос свој потпис ставила на уговор са „Црвеном звездом“.

     „Са клубом имам договор да тренирам у Власеници док не завршим основну школу, јер сви знају колико је квалитетан и пожртвован наш тренер Радика, без чијег рада и труда се и не би знало за многе наше кошаркашице. За „Црвену звезду“ сам одиграла четири утакмице, двије првенствене и двије у  WABA лиги У-15, и могу рећи да је то неописив осјећај. Драго ми је што сам својим саиграчицама из Власенице данас могла бити домаћин, али ипак сам заиграла за екипу из свог родног града“, истиче Станковићева.

   Андреја Станковић је шеста и најмлађа Власеничанка која је обукла црвено-бијели дрес. Поред ње, „Звездине“ кошаркашице су и: Николина Деурић, Нина Тешић, Дајана Павловић, Тања Милошевић и Хелена Ковачевић.