ВЛАСЕНИЧАНКЕ У ПОЛУФИНАЛУ

551

    Текст: Т.Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Кошаркашице из власеничке Основне школе „Вук Караџић“ пласирале су се у полуфинале Републичког такмичења у кошарци, које се, у склопу Малих олимпијских игара, одржава у Бањој Луци 12. и 13. априла 2018. године.

   Власеничанке су у двије квалификационе утакмице побиједиле првака приједорске регије, екипу Основне школе „Десанка Максимовић“ из Приједора, убједљивим резултатом 54:15, и првака добојске регије, екипу Основне школе „П.П.Његош“ из Теслића, са 46:21.

    „Из Бање Луке су нам стигле лијепе вијести о пласману наших кошаркашица у полуфинале. С обзиром да смо навикли на успјехе наших дјевојчица, није нескромно рећи да смо то и очекивали. Вјерујемо да ће заблистати и у полуфиналној утакмици, која ће бити вечерас, а још увијек не знамо ко ће им бити противник, јер нису завршене остале утакмице“, казала је Данка Кезуновић, директорица Основне школе „Вук Караџић“ у Власеници.

    Власеничке кошаркашице су се на Републичко такмичење у Бањој Луци, на коме учествује шест најбољих екипа из основних школа, побједника на регионалним такмичењима, пласирале као најбоље у семберској регији.