ВЛАСЕНИЧКА БИБЛИОТЕКА БОГАТИЈА ЗА 120 НОВИХ НАСЛОВА

291

   Текст: Т. Рикановић/Инфо портал Власеница24

   Народна библиотека у Власеници богатија је за око 120 нових књига намијењених свим љубитељима квалитетно писане ријечи. Употпуњени књишки фонд ове Јавне установе, који броји преко 29.000 наслова, обогаћен је примамљивим садржајима које красе допадљиве корице а на њима стоје имена реномираних аутора.

   Виши библиотекар Драган Јурошевић изјавио је за наш портал да су се на овогодишњем Сајму књига у Београду, гдје су нови наслови набављени, упосленици власеничке библиотеке водили првенствено потребама младих читалаца које су ослушкивали како у свакодневној комуникацији са читаоцима, тако и пратећи масовне медије и друштвене мреже.

   Директор Народне библиотеке Александар Стојишић истакао је за наш портал да ”колекцију новопристиглих књига углавном чине дјела цијењених домаћих писаца, белетристика, љубавни романи свјетски признатих аутора као и школске лектире освјежене савременим издањима те стручна и историјска литература”.

   ”Дјела познатих домаћих и страних књижевних стваралаца публикована током прошле године у издањима најтиражнијих издавачких кућа обрадоваће наше сталне читаоце који зимску сезону и слободно вријеме користе за читање, што нам је и био циљ”, нагласио је Стојишић.

   Он је додао да је ова набавка само једна од планираних активности које ће Народна библиотека реализивати у наредном периоду. ”У плану је и награђивање највјернијих читалаца као и наставак сарадње са Матичном библиотеком из Зворника која је недавно уприличила семинар на којем су чланови колектива власеничке библиотеке сертификовани из области хортикултуралног библиотекарства,” рекао је Стојишић.

   Директор је такође подсјетио читаоце на чињеницу да су током мјесеца априла и септембра учлањења у библиотеку бесплатна као и на то да је симболична чланарина од 5 конвертибилних марака за незапослена лица и пензионере а од 10КМ за остале читаоце довољна стимулација да се што више особа учлани у рад ове корисне институције.