ВЛАСЕНИЧКЕ КОШАРКАШИЦЕ НАЈБОЉЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

1360

Текст: Т.Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Кошаркашка екипа власеничке Основне школе „Вук Караџић“ окитила се златом у Бањој Луци! У финалној утакмици Републичког такмичења у кошарци, Власеничанке су тријумфовале над екипом из требињске Основне школе „Св. Василије Острошки“, побиједивши их са 11 поена разлике, резултатом 45:34. Хелена Ковачевић, капитен екипе из Власенице, проглашена је за МВП и најбољу играчицу такмичења .

     Далибор Видовић, наставник задужен за рад кошаркашке секције, рекао је да су пожртвованост и залагање сваке играчице у тиму, били пресудни за овај успјех.
„Као и прошле године, наше кошаркашице су биле убједљиво најмлађе, али најборбеније на такмичењу. У финалној утакмици опет смо одмјерили снаге са много искуснијом екипом из Требиња, у чијем саставу су биле кошаркашице које већ играју у првој лиги, у сениорској конкуренцији, само што им сада нисмо дозволили да нас спријече да узмемо злато. Сваки меч, прије финалног, смо добили са преко 30 поена разлике и вјеровали смо да можемо заблистати и у финалу. Желим да се захвалим свим играчицама, предивној дјеци, на беспријекорном понашању, фантастичној борбености и залагању, и великом пријатељству које влада у екипи. Наравно, захвалност дугујемо и нашем кошаркашком тренеру Радовану Радики Перендићу, који је код ових дјевојчица развио љубав према кошарци и од њих ствара шампинке“, истакао је Видовић.
Данка Кезуновић, директорица власеничке основне школе, истиче да су поносни због успјеха кошаркашке екипе.

    „Школа је поносна на наше кошаркашице које су постигле изузетан успјех и још једном показале и доказале да су најбоље у Републици Српској. Ово је била изузетна прилика да се реванширамо Требињкама за прослогодишње сребро и дјевојке су је одлично искористиле. Морам истаћи и да смо захвални Општини Власеница, која је помогла да наша екипа оде на ово такмичење“, казала је директорица Кезуновић .

    Златну екипу власеничких кошаркашица чине: Хелена Ковачевић, Андреја Станковић, Милица Митровић, Јована Бобар, Марина Секулић, Ивана Лазић, Марија Пантелић, Анђела Николић, Кристина Трипуновић, Ивана Павловић, Невена Јовановић и Николина Клисарић.

    На Републичком такмичењу у кошарци, које је у склопу Малих олимпијских игара, одржано у Бањој Луци 12. и 13. априла 2018. године, Власеничанке су учествовале као побједнице и представнице семберске регије.