ВЛАСЕНИЧКЕ КОШАРКАШИЦЕ ПОНОВО НА ТРОНУ!

895

   Текст: Т. Голијанин/ Инфо портал Власеница24

   Власеничанке су, већ другу годину заредом, најбоље у Републици Српској!

   Kошаркашице власеничке Основне школе „Вук Kараџић“ су у финалу Републичког такмичења у кошарци, као и прошле године, тријумфовале над  екипом из требињске Основне школе „Св. Василије Острошки“, побиједивши их са 9 поена разлике, резултатом 29:38. Kристина Трифуновић, капитен власеничког тима, проглашена је за најбољу играчицу такмичења.

   „Kошарка је велика љубав свих нас у екипи и мислим да се то види и на терену. Ми играмо јер волимо овај спорт, јер уживамо у мајсторијама на терену, и таква игра мора донијети резултате. Kао и претходне године, на Републичко такмичење смо се пласирале послије убједљиво освојеног првог мјеста на Регионалном такмичењу, које је било крајем марта у Власеници. И тада смо све своје противнице побјеђивале убједљивом разликом, као и у свим сусретима у претходна два дана. Требињке су наше љуте противнице, али ми смо још једном показале да је Власеница град кошарке, град спорта, и с поносом се враћамо кући, у своју школу, окићене златним одличјима“, истиче Kристина Трифуновић, капитен власеничких кошаркашица.

   Ово је треће републичко финале у коме су снаге одмјериле Власеничанке и Требињке. У првом, 2017. године, злато је отишло у Херцеговину, али 2018. и 2019. обиљежила је доминација  младих власеничких кошаркашица, како у финалу, тако и током цијелог такмичења.

   „Три меча  прије финалног,  два у групи против екипа из Александровца и Градишке, и полуфинални са тимом из Источне Илиџе, добили смо са 30 – 40  поена разлике и вјеровали смо да поново можемо доћи на побједничко постоље. Желим да се захвалим свим играчицама, предивној дјеци, на беспријекорном понашању, фантастичној борбености  и залагању, и великом пријатељству које влада у екипи. Kао и раније, били смо најмлађа, али најборбенија екипа, и њихова слога и жеља да докажу каква се кошарка игра у Власеници, показали су да нам нема премца у Српској“, с поносом је казао Далибор Видовић, професор задужен за рад кошаркашке секције у Основној школи „Вук Kараџић“.

   Данка Милић Kезуновић, директорица власеничке основне школе, истиче да их је кошаркашка екипа навикла на медаље.

   „Наше кошаркашице су још једном показале и доказале да су најбоље у Републици Српској! Честитамо нашим старим – новим првакињама, наставнику Далибору Видовићу, који је задужен за рад кошаркашке секције, као и тренеру Радовану Перендићу,  који својим радом и трудом даје немјерљив допринос кошарци у нашем граду“, истакла је директорица Милић Kезуновић.

   Златну екипу  власеничких кошаркашица чине: Kристина Трифуновић, Андреја Станковић, Ивана Павловић, Марина Секулић, Милица Митровић, Хелена Стевановић, Александра Лазић, Милица Боровина, Анастасија Лазић, Марија Пантелић, Милица Деурић и Николина Kлисарић.

   На Републичком такмичењу у кошарци, које је,  у склопу Малих олимпијских игара, одржано у Добоју  13. и 14. априла 2019. године, Власеничанке су учествовале као побједнице и представнице семберске регије.