ВЛАСЕНИЧКИ АТЛЕТИЧАРИ СЕ ИЗБОРИЛИ ЗА НАСТУП НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ

433

Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Kерим Сарачевић и Никола Васковић, чланови АK “Власеница”, остварили су запажене резултате на Појединачном првенству БиХ у атлетици за сениоре и сениорке, које је протеклог викенда одржано у Зеници.

Првог дана такмичења Сарачевић је у трци на 3000 метара освојио седмо мјесто резултатом 9:23:55, док је Васковић, са резултатом 50:06, био трећи у трци на 400 метара. Сљедећег дана, Сарачевић се изборио за друго мјесто на 3000 метара стипл, са 10:18:76, а Васковић је заузео четврту позицију у трци на 800 метара, резултатом 1:58:43.

Срето Kрстић, тренер АK Власеница, задовољан је постигнутим резултатима.

С обзиром да већина такмичења није одржана због ове актуелне ситуације, у Зеници су наступили најбољи атлетичари и клубови из цијеле БиХ, па и из Србије. Поред тога што су се атлетичари ужељели такмичења, ово је било и изборно за учешће на Балканском првенству, које би требало бити одржано у Румунији, и мислим да одавно није било овако јачег по квалитету и именима учесника. Захвални смо Општини Власеница која подржава наш рад и која нам је омогућила одлазак у Зеницу, па самим тим и да наши атлетичари покажу свој квалитет и спремност. Оба наша представника су остварила добре резултате И, према пласманима, требало би да су се обојица изборила за мјесто у репрезентацији. Нама преостаје да сачекамо одлуку селектора”, казао је Kрстић за наш портал.

Деветнаестогодишњи Kерим Сарачевић је протеклог викенда почео такмичење у категорији сениора.

“Првог дана сам, у трци на три километра поставио свој нови лични рекорд и постигао најбоље вријеме ове сезоне, док сам другог дана, у изузетно јакој конкуренцији, био други у трци на три километра стипл, то јест са препонама. Ово државно првенство ћу памтити по свом првом сениорском наступу и првој освојеној медаљи у конкуренцији сениор. Надам се позиву селектора и учешћу на Првенству Балкана у Румунији”, наводи Сарачевић.

Никола Васковић је тренутно трећи у држави, у сениорској конкуренцији.

“У невјероватно јакој конкуренцији, раме уз раме са свјетским атлетичарима који се такмиче у дијамантским лигама, наступају на европским и свјетским такмичењима, успјели смо да се изборимо за пласман међу првих пет, да остваримо балканску норму и сад чекамо позив за учешће на Балканском првенству. Нисам задовољан успјехом другог дана. Сматрам да сам мало подбацио, јер је мој лични резултат 1:55, али фалило ми је искуства. Искуснији такмичари су ме заградили, нисам упио да се изборим за своју позицију, да се прикључим водећој тројци и да покушам нешто више у финишу трке”, објашњава Васковић који се такмичио у категорији са једним од најбољих свјетских атлетичара Амелом Туком.

На Појединачном првенству БиХ у атлетици за сениоре и сениорке је поред 28 босанскохерцеговачких клубова, ван конкуренције наступило и шест из Србије: београдска Црвена звезда, Београдски атлетски клуб, Динамо из Панчева, Пролетер из Зрењанина, Спринт из Бадроваца и новосадска Војводина.