ВЛАСЕНИЧКИ АТЛЕТИЧАРИ ЗАБЛИСТАЛИ У ПРЊАВОРУ

289

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власенички атлетичари су се и ове године, из Прњавора, са 22. Међународне уличне трке, вратили окићени медаљама.

“Наши чланови већ традиционално, од поновног покретања Атлетског клуба Власеница, прије неких 6-7 година, учествују на уличној трци у Прњавору. С обзиром да је она требала бити одржана крајем марта, па одложена због погоршане епидемиолошке ситуације, да неких мјесец дана нисмо могли тренирати, морамо бити презадововољни резултатима наших такмичара, јер се од њих осам који су били у Прњавору, пет окитило медаљама. Од наших најмлађих,  Михајло Николић је у трци на 100 метара  убједљиво освојио прво мјесто и златну медаљу, док је  Ангелина Малишевић била бронзана у трци на 100 метара. Његош Пантић је стигао до сребра у трци на 400 метара, а на 600 метара трећа је била Анастасија Дринчић. На постољу је био и Славиша Поповић који је у трци на 500 метара био пети. Анђела Џинић је у финишу посустала и била шеста, док су Николина Поповић и Ђорђе Пантић заузели осме позиције. Надам се да ће се, с попуштањем мјера, нормализовати и такмичарска сезона, а наши атлетичари ће наставити вриједно да тренирају и да нижу успјехе”, обећао је Срето Крстић, тренер Атлетског клуба Власеница.

Домаћин  трке, предсједник Атлетског клуба “Прњавор” Жељко Петровић истакао је да су поносни што су и у овим условима успјели одржати традицију и организовати трку.

“У Прњавору су и ове године трчали атлетичари из Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе и Њемачке, док елитни такмичари из Kеније и Етиопије нису могли доћи због обавезног карантина по повратку у њихову земљу. Поред сениорске и јуниорске,  одржане су и трке ученика основних и средњих школа, цицибана, ветерана и фан-ран трка. Ово је друга година  како наша трка има статус  пет звјездица за квалитет, са колико нас  је оцијенила Европска атлетска асоцијација, и ми ћемо дати све од себе да то и сачувамо”, истакао је Петровић.

Међународна улична трка “Прњавор 2021”, која се одржава у склопу обиљежавања Дана општине,  имала је хуманитарни карактер јер је сав приход од продаје стартних бројева намијењен Удружењу родитеља дјеца се посебним потребама “Невен”.