ВЛАСЕНИЧКИ ДОМ ЗДРАВЉА БОГАТИЈИ ЗА МОБИЛНИ РЕНДГЕН АПАРАТ

783

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Породице непокретних пацијената којима затреба рендгенско снимање више не морају бринути – власенички Дом здравља је добио мобилни рендген апарат.

„Захваљујући Влади и Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске добили смо још један веома користан апарат, веома значајан за нашу установу, јер ћемо унаприједити здравствене услуге које пружамо својим пацијентима. Ради се о мобилном ренднег апарату и то је први који је наша установа иакада имала. Његова предност је што снимак може да се обради директно на апарату“, прича директорица Дома здравља у Власеници др Гордана Крстић.

Она додаје да је у актуелној епидемиолошкој ситуацији значај ове донације немјерљива.

„Свједоци смо епидемиолошке ситуације и код нас и у свијету, у којој  ће посебну предност имати овај мобилни апарат јер  ће утицати на  ширење инфекције и то тако  што ћемо код наших пацијентата ковид позитивних, као и код оних код којих постоји сумња на ковид инфекцију, моћи урадити снимак на лицу мјеста, без доласка у здравствену установу. Сем тога, циљ примарне здравствене заштите је да  се услуге нашим суграђанима пруже на највишем могућем нивоу, како бисмо што мање пацијената слали на секундарни ниво, тј. у нашу регионалну болницу  како  их не бисмо оптеретили послом“, закључила је директорица власеничког Дома здравља.

Од доласка др Крстић на чело ове здравствене установе дошло је до низа позитивних промјена.

„Ми се трудимо да својим суграђанима, својим пацијентима, пружимо што боље здравствене услуге. Што се тиче радиолошке службе, прошле године смо купили стационарни рендген апарат, а први пут у историји Дома здравља омогућено је и снимање зуба. Набављен је  дигитални рендген апарат за снимање зуба, тако да сада вршимо услуге појединачног снимања зуба, не само у намшем граду, него и у региону, јер у другим домовима здравља немају овај апарат. Покашавамо да унаприједимо понешто у свакој служби, да обновимо опрему која је застарјела, и тако побољшамо квалитет услуга, све зарад наших пацијената“, поносна је Крстићева.

Њене ријечи потврђује и ортопедски хирург др Горан Бјековић, који је псрисуствовао испоруци мобилног рендген апарата.

„Желим да похвалим младо руководство Дома здравља које има слуха за напредак и у техничкиом и кадровском погледу.  Овдје ради и вјероватно најбољи рендген техничар у регији  Горан Мишић. Веома битно је истаћи да  ја познајем историју ове здравствене установе и осјетан је напредак и у персоналном и у техничком смислу. Раде много више, покривају много више. Све ово само може бито неколико копрака напријед, а никако назад“, искрен је доктор који покрива све ортопедске пацијенте који долазе у зворничку Болницу, гдје је стално запослен, док је у власеничком Дому здравља спољни консултант.

Мобилни рендген апарат је власеничком Дому здравља дониран у оквиру ”Хитног пројекта Ковид 19”, који проводи Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, а директорици Крстић је уручен у ЈЗУ Болница „Србија“ у Источном Сарајеву, на састанку министра и директора здравствених установа обухваћених овим пројектом.