ВЛАСЕНИЧКИ МАЛИШАНИ ОТПУТОВАЛИ НА СИЦИЛИЈУ

1824

Текст: Редакција/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Троје власеничких малишана, отпутовало је синоћ (15.06.) на Сицилију, гдје ће, у оквиру пројекта социјализације дјеце, боравити до 3. августа 2017. године,  изјавила је данас за Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24 вршилац дужности директора Центра за социјални рад у Власеници, Мара Малић.

    Малићева је додала да су дјеца из категорије социјално угрожених, те да се овај пројекат реализује од 2004. године, уз подршку Савеза синдиката Републике Српске, Синдиката образовања, науке и културе  Републике Српске и италијанског хуманитарног друштва “Лучијано Лама” са Сицилије.

    -Два пута у години, током љетног и зимског распуста, организује се одлазак неше дјеце у Италију, гдје имају прилику да се друже са врешњацима, уче језик, обилазе културно-историјске знаменитости и присуствују спортским и културним догађајима, рекла је Малићева.

    Сарадња између Савеза синдиката Републике Српске и друштва “Лучијано Лама” траје од 1997. године, од када је на том италијанском острву боравило више од 15.000 малишана из Републике Српске.

   Превоз дјеце до Сарајева обезбиједио је Центар за социјални рад Власеница у сарадњи са општином Власеница.