ВЛАСЕНИЧКИ МЕДИЦИНАРИ ПОДРЖАВАЈУ МИНИСТРА

373

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Петоминутном обуставом рада, власенички медицинари су изразили протест због неправедно уведених санкција и дали подршку министру здравља и социјалне заштите др Алену Шеранићу. Они су тачно у 12 часова изашли испред Дома здравља, и тако се придружили медицинском особљу широм Српске које је стало уз свог ресорног министра.

„За доктора Шеранића ми  имамо само ријечи хвале. То је човјек који професионално и предано обавља свој посао, човјек који је 24 сата уз здравствене раднике, уз све нас. Сви смо свједоци претходног времена, времена пандемије, у коме је тај човјек свима пружио максималну подршку и максималну помоћ. Истакла бих његово неизмјерно залагање за здравствени систем, а  све у циљу унапређења и пружања што боље здравствене заштите становништву“, јасна је др Гордана Крстић, директорица Дома здравља у Власеници, која је са својим радницима одлучила да да подршку министру Шеранићу.

Крстићева је напоменула да је министар Шеранић учинио много тога не само за ову, него за све здравствене установе широм Српске.

„Као што знате, јуче је нашој здравственој установи дониран мобилни рендген апарат, а прије тога и бројне донације, не само нашем него свим здравственим установама, тако бих истакла његову изузетну помоћ и подршку цјелокупном здравственом систему. Свјесни свега тога, наши радници су, након обавјештења које је јуче стигло од Коморе доктора медицине и медицинских сестара,  изразили жељу да пруже подршку  нашем министру“, закључила је директорица власеничког Дома здравља.

Здравствени радници сматрају да је министар Шеранић заслужио њихову подршку.

„Пацијенти нису осјетили било какав недостатак, да кажем,  пажње за ових пет минута обуставе, али ми смото  морали учинити из моралних разлога, просто,  јер сам министар је у претходне двије године много учинио и за наше пацијенте и за нас као здравствене раднике  и пружио нам је велику помоћ, посебно када смо радили у ковид систему. Он је у посљедње двије године у наш Дом здравља два пута долазио, увијек са позитивним резултатима. Добили смо одређене донације, одређена обећања за испуњење планова које наша директорица има за унапређење рада у нашем Дому здравља, и ово је најмање што смо могли учинити да му се одужимо“, навела је др Сања Петрушић Гавриловић.

Физиотерапеут Милка Плакаловић истиче да су за овај чин добили и подршу својих пацијената.

„Ми смо у подне прекинули све терапије, а  нашим пацијентима није био проблем да сачекају тих пет минута да се вратимо на посао. Сматрају  да је учињена велика неправда једном таквом, првенствено човјеку, а онда министру и љекару, који је у свим овим тешким тренуцима био уз нас. Очекујемо да ће неко увидјети неправду која му је учињена и да ће се ове санкције укинути“, каже Плакаловићева.

Здравствени радници широм Српске су у 12 часова обуставили рад на пет минута јер су министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу САД  увеле санкције.