ВЛАСЕНИЧКИ НАВИЈАЧИ ОТПУТОВАЛИ НА УТАКМИЦУ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА-КАИРАТ

1500

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Навијачи Црвене звезде увијек истичу да љубав према овом клубу почиње још у дјетињству, а наша новинарска екипа се увјерила да је та тврдња чиста истина.

Велика група дјевојчица и дјечака обучених у црвено-бијеле дресове, окићених навијачким заставама и шаловима са знамењима београдског клуба, окупљених на власеничкој аутобуској станици није могла остати непримјећена. Одговор на питање гдје су се упутили није било тешко сазнати – за Београд, гдје Црвена звезда, на стадиону “Рајко Митић” дочекују екипу Каирата, у оквиру реванш меча другог кола квалификација за Лигу Шампиона.

„На позив нашег највећег клуба, педесетак наших најмлађих чланова, вечерас ће бити на трибинама стадиона „Рајко Митић“ и бодрити Звезду до побједе. Због неких дешавања из прошлости, нашем клубу је забрањено присуство публике, али је дозвољено да присуствују дјеца до 14 година. „Звезда“ је позвала младе навијаче из Србије и Републике Српске да дођу на овај меч, и, наравно, радо смо прихватили њихов позив. С обзиром да ми имамо и одличну сарадњу са нашим Фудбалским клубом Власеница, пријављивање је ишло преко њих, па на утакмицу не иду само навијачи Звезде, него и неких других клубова, али нама то не смета. У пратњи је десетак старијих, родитеља и људи из Удружења навијача. С обзиром да на десет малишана улази уи један одрасли, неки од нас неће моћи бити на утакмици, али нама је набитније да све протекне у најбољем реду. Иако је ово једна велика обавеза, ми ћемо се потрудити да за све малишане ово буде једно незаборавно искуство, а да све буде безбједно и протекне без проблема. Морам истаћи да је за свако дијете припремљен ланч пакет, освјежење, грицкалице, а да све то, па и пут, финансира наш највољенији клуб“, истиче Ненад Лелек, предсједник власеничког Удружења навијача Црвене звезде.

Петнаестогодишња Ана Мишић срећна је што је дочекала један прави навијачки одлазак на утакмицу.

„Годинама чекамо да направимо Звездино вече и да путујемо заједно на неку утакмицу, и сад нам се бар једна жеља испуњава. Вјерујем да ће наш клуб побиједити, а надам се да ћемо имати прилику да упознамо неке од Звездиних играча. Ја бих највише вољела да упознам Милоша Дегенека, јер сам прошле године, с њим разговарала путем зум апликације“, прича Ана која је дрес у коме је кренула на утакмицу добила као седмогодишња дјевојчица.

Растко Поповић је ватрени навијач црвено-бијелог клуба и прижељкује убједљиву побједу Звезде.

„На Звездине утакмице сам већ неколико пута ишао са породицом, али сигурно је да ће овај одлазак са мојим друговима и другарицама другим навијачима бити посебан. Волио бих да Звезда побиједи са 3:0“, каже млади Поповић, нестрпљив да крене пут Београда.

Четворогодишњи Павле Станимировић је премали да би ишао на утакмицу, али је, у дресу са именом Павкова на леђима, испратио своје старије другаре.

Удружење навијача Црвене звезде у Власеници има око 150 чланова. У протеклих годину дана од када су основани, у сарадњи са клубом су провели неколико акција, а посебно треба истаћи да је београдски клуб на почетку пандемије послао десетак пакета помоћи за чланове Удружења старије од 60 година и да је организовао онлајн дружење Милоша Дегенека са власеничким основцима.

Послије свега, није ни чудо што сваки навијач најтрофејнијег српског клуба тврди: “Звезда је живот, све остало су ситнице!”