ВЛАСЕНИЧКИ ПРЕДШКОЛЦИ ОБИЉЕЖАВАЈУ ДЈЕЧЈУ НЕДЈЕЉУ

726

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

     Кроз игру, пјесму  и  различите активности које су осмислиле њихове васпитачице, малишани који похађају Предшколску установу “Први кораци” у Власеници обиљежавају  Дјечју недјељу.

    Директорица Марија Тодоровић истиче да је сваки дан ове седмице био осмишљен тако да дјеца на занимљив начин уче о својим правима.

   “Сваки дан је посебан, испуњен разноврсним активностима које за циљ имају промовисање дјечијих права, али и обавеза. Украшавали смо и писали дјечја права на балонима, у фискултурној сали смо радили неке вјежбе. Наша дјеца су правила маске, али лоше вријеме је спријечило шетњу до Градског парка, па смо у нашим просторијама уприличили приредбу под маскама. Нашу установу су посјетили представници Општинске организације Црвеног крста које су за малишане припремиле скоромне поклоне”, казала је Тодоровићева.

   Директорица Тодоровић каже да одрасли имају главну улогу у поштовању дјечјих права.

   “Право на живот, име и презиме, да живе са родитељима и одрастају у здравој, чистој средини нека су од најважнијих дјечјих права. Не смијемо заборавити да смо ми ти који морамо дјеци створити услове да развијају и расту у здравом и чистом окружењу. И поред тога што мислимо на њихову егзистенцију, морамо да мислимо и на њихове чисте душе, да им помогнемо да израсту у добре и честите људе. Дјечија права се морају поштовати сваки дан, а не само у међународној  Дјечјој недјељи. Сви имамо један заједнички циљ, а то је да одгојимо здраво и срећно дијете”, јасна је директорица власеничке предшколске установе.

   Ове године Дјечја недјеља се обиљежава од 5. до 11.10. под слоганом “Здраво тијело, ведар дух”.