ВЛАСЕНИЧКИ ВАТРОГАСЦИ ЛОКАЛИЗОВАЛИ ПОЖАР У ШЕКОВИЋИМА

1178

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Власенички ватрогасци још једном су притекли у помоћ комшијама из Шековића.

“Позив из шековићке Полицијска станице стигао је мало прије поноћи. Пет ватрогасаца, са два камиона, брзо су стигла на лице мјеста, гдје је горио горњи спрат Аутобуске станице, као и  кафић “Кобра”. Пожар се већ био разбуктао, али уз помоћ мјештана, као и једног радника Цивилне заштите, успјели смо спријечити да ватра захвати и доњи спрат, гдје се налази складиште боја и лакова.  Материјална штета је ионако велика, а да се запалио и тај дио, била би немјерљива због испарења тих отровних материја”, истиче Перо Томић, старјешина Територијалне ватрогасне јединице Власеница.

Узроци пожара још нису познати.

“По свему судећи, пожар је избио у кафићу “Кобра”, који је у потпуности изгорио, и онда се проширио на сусједни објекат. Ми апелујемо на све становнике из наше и сусједних општина да, посебно у овим зимским мјесецима, воде рачуна о електричним инсталацијама и приликом ложења ватре, како би се спријечили пожари”, казао је Томић.

Пожар је локализован око три часа иза поноћи.

 

У посљедње вријеме, припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница имали су низ успјешних акција, за које им стижу похвале.