ВЛАСЕНИЧКИ ВЕТЕРАНИ ОСВОЈИЛИ РУШАЊ

1048

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Власенички ветерани су се из Рушња, са традиционалног  турнира, вратили са побједничким пехаром.

   Први сусрет ветерани Власенице играли су екипом Завичаја из Темерина, а пошто је завршен неријешеним резултатом 2:2, о финалисти су одлучивали једанаестерци. Власеничани су били хладнокрвнији, па су у финалу снаге одмјерили са домаћином Рушњом. Побједом од 2:1 освојили су титулу најбоље екипе.

   Дејан Дабић, капитен власеничких ветерана, истиче да се Власеничани са овог турнира ријетко враћају без неког пехара.

   „За седам година колико учествујемо на традиционалном турниру у Рушњу, само прошле године нисмо успјели да се изборимо за неко од прва три мјеста. Драго нам је што остварујемо добре резултате, али чар ових сусрета је прије свега дружење и проширивање фудбалских пријатељстава са другим екипама. Наше пријатељство са београдским ветеранима почело је преко друштвених мрежа и њиховим позивом да учествујемо на турниру у Рушњу 2013. године и из дана у дан све је јаче. Ево већ седам година једни другима  смо драги гости и турнири у Рушњу и Власеници се не пропуштају. Ове године нашу екипу чинило је 14 играча који су, како се то у фудбалу обично каже „оправдали повјерење“ тренера Тодоровића и у Власеницу се вратили као побједници. Посебно бих поменуо оне који су постигли поготке који су нам донијели ову титулу Небојшу Kовачевића и Срђана Сладоја, као и нашег голмана Ивана Појжака који се истакао добрим одбранама. Важно је напоменути да све своје активности сами финансирамо, па је тако било и са одласком у Рушањ“, казао је Дабић.

   Побједничка екипа била је у саставу: Иван Појжак,  Желимир Деурић, Милан Сокић, Милан Еркић, Небојша Дракулић, Срђан Сладоје, Небојша Kовачевић,  Ранко Ђурђић, Дејан Дабић, Саша Kовачевић, Душан Станимировић, Небојша Остојић, Небојша Живковић, Жељко Деурић и тренер Дарко Тодоровић.

   Ове године турнир ветерана у Рушњу је био јубиларни, десети, а осим Власенице и домаћина, који су заузели прва два мјеста, учествовали су и ветерани Завичаја из Темерина, који су били трећи, док је Србобран остао без награде.