ВЛАСЕНИЧКИ ВЕТЕРАНИ ПОБЈЕДОМ ПОЧЕЛИ СЕЗОНУ

1454
Текст: Т.Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Veterani FK Vlasenica ugostili su na Gradskom stadionu u svom gradu ekipu veterana Jardana kod Zvornika. U prvoj ovogodišnjoj utakmici Vlaseničani su slavili rezultatom 3:2, a trostruki strijelac je bio Nenad Drakulić.

    Božidar Kurtuma, predsjednik vlaseničkih veterana, kaže da je ova utakmica prva u nizu aktivnosti koje pripremaju.

   „Utakmicom sa našim sportskim prijateljima iz Jardana smo otvorili našu sezonu. Iako je u ovim susretima rezultat uvijek u drugom planu, bitnije nam je druženje i sklapanje  prijateljstava, drago nam je što smo u prvom meču upisali pobjedu. Utakmica je bila neizvjesna d samog kraja. Mi smo poveli, gosti izjednačili, pa i došli do vođstva, ali smo na kraju, ipak, uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. U našim redovima nastupio je i Brano Džinić, koji je odigrao cijelu utakmicu, i podsjetio na dane kada je pružao najbolje partije za prvi tim FK Vlasenica.  U narednom periodu planiramo odigrati još nekoliko mečeva sa ekipama iz regije, a u pripremi je i naš Turnir prijateljstva, koji je već postao tradicionalan. U svakom slučaju, pred vlaseničkim veteranima je pravo sportsko ljeto“,kazao je Kurtuma.

    Veteranska ekipa FK Vlasenica broji tridesetak članova, a većina su nekadašnji prvotimci ovog kluba sa dugogodišnjom i uspješnom tradicijom.