ВЛАСЕНИЧКИ “ВУК” ДОБИО ОЗНАКУ ETWINNING ШКОЛЕ

873

Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Још једно признање стигло је у власеничку Основну школу „Вук Караџић“. Другу годину заредом, „Вук“ је добио ознаку eТwining школе.

Данка Милић Кезуновић, директорица школе, истиче да је ово још једна награда за добар и предан рад ње, њених ученика и наставника.

Данка Милић Кезуновић, директорица Основне школе “Вук Караџић” Власеница

„У протеклој школској години наша школа је урадила пројекат који се звао  „Сто артикала за сто дана школе. Прошлогодишњи VIII 1 и њихова разредна Данијела Мекић су највећим дијелом одрадили тај пројекат. Они су сакупили сто артикала и, поводом стотог дана школе, однијели их у Црвени крст у Власеници, како би их они уручили својим корисницима. Међутим, цијели пројекат сам, као директор школе,  ја покренула и мислим да је био веома значајан, како за школу, тако и за заједницу. Ми смо једна од ријетких школа у Републици Српској која смо eТwining школа. ЕТwining је образовни портал који размјењује праксе ученика и наставника широм Европе. Мислим да је  јако добар алат, прије свега за људе који желе напредак у образовању, који су спремни да искораче из комфорт зоне и да образују младе људе за 21. вијек“, истиче Милић Кезуновић.

Директорица власеничке основне школе је од 2015. до 2017. године обављала дужност eТwinning амбасадора.

“Моја обавеза, као и сваког другог амбасадора, била је да промовишем eTwinning, али он нажалост није заживио у овом источном дијелу Републике Српске. Мислим да су многи бенфити од eTwinninga за наставу, ученике и наставнике. Прије свега, јако је важно да ученици имају са ким да размијене своја искуства, да се упознају са неким другим ученицима и начинима образовања у Европи. Такође, на тај начин они ће да прошире своје знање енглеског или неког  другог страног језика и биће спремни да упознају нове културе и другачије традиције од њихових”, објашњава Данка Милић Кезуновић.

Директорица власеничког “Вука” одлучна је да својим ђацима и наставницима приближи европску праксу.

„ЕTwinning је саставни дио школе и самим тим је веома значајан. Сматрам да је моја дужност  да својој школи омогућим образовање на нивоу било које европске школе, стога, ја као директор, али и сви остали наставници,  треба да уложимо труд како би наша школа стајала раме уз раме уз било коју европску школу”, јасна је директорица Милић Кезуновић.

Ознаку eТwinning школе за 2020/21. годину  добило је осам школа у БиХ, а власеничка основна школа „Вук Караџић“ је једина са Истока Републике Српске која је понијела ово признање. Награде су додијељене на Шестој годишњој  еTwinning конференцији, која је одржана  8. и 9. 10. 2020. године, а на којој је било 80 учесника.