ВЛАСЕНИЦУ ОКУПИРАЛИ ЉУБИТЕЉИ АУТОМОБИЛА- ПОЧЕЛА ТРЕНИНГ ВОЖЊА

2046

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Овог викенда Власеница је мјесто на коме су се окупили љубитељи аутомобилизма, јер се 13. и 14. јула у овом граду одржава традиционална  Брдска ауто-трка Власеница 2019. Трка која се бодује за Шампионат Босне и Херцеговине и Отворено првенство Републике Српске биће вожена у недјељу  од 11 часова, док ће у суботу од 12.30 бити вожене двије тренинг вожње. Организатори трке су Ауто-мото друштво Власеница, Ауто-мото савез Републике Српске  и Спортски ауто-мото савез Републике Српске, а покровитељ ове спортске манифестације је Општина Власеница.

   Милош Лакић, секретар АМД Власеница, истиче да и ове године на трци учествују најбољи босанско-херцеговачки возачи, а очекује се долазак и возача из Србије.

   „Брдску  ауто-трку  у Власеници сви возачи радо возе  због тога што је ово стаза која важи за једну од најбољих, најатрактивнијих, али и једну од најбезбједнијих и најбржих на територији бивше Југославије. Kолико је она популарна говори и чињеница да сва звучна имена босанско-херцеговачког аутомобилизма сваке године долазе у Власеницу, а посебно нам је драго што се послије неколико година на стазу враћа вишеструки шампион Босне и Херцеговине Мирослав Јосиповић, са новим возилом, а долазак је најавио и Суад Хота, тако да очекујемо један својеврстан обрачун њих двојице, што ће дати посебнуу драж овогодишњој трци. С обзиром да, за разлику од Србије, код нас нема велики број трка,  ова власеничка је сигурно кључна за Шампионат Босне и Херцеговине и Републике Српске. Иако се не бодује за Шампионат Србије, борбу за пехар најавило је и неколико србијанских возача. Ми и ове године очекујемо да буде оборен рекорд стазе. У протеклих пара дана урађене су одређене корекције на стази, она је у добром стању, сигурна, чак и боља него претходне године, па очекујемо да ни ове године неће бити излијетања, нити неких незгода. Надам се да ће гледаоци у великом броју посматрати трку и уживати у атрактивним вожњама“, истакао је Лакић

   Општина Власеница је покровитељ ове значајне спортске манифестације.

   „Брдска ауто-трка у Власеници је традиција и драго нам је што је наш град препознатљив по овој манифестацији. Власеничани су гостољубиви, отвореног срца дочекују своје госте,  и зато се из године у годину повећава број учесника. Посебно ми је драго што трка поприма међународни карактер, а наадм се да ће у будућности бити све више возача из земаља у окружењу. Свим возачима желим сигурну вожњу и добре резултате и, наравно, да се лијепо осјећају у нашој Власеници“, истакао је Мирослав Kраљевић, начелник општине Власеница.

   Због ауто-трке Власеница 2019 саобраћај ће бити обустављен на магистралном путу М-19, дионица Власеница – Хан Пијесак, од Романијске 26 у Власеници, до ресторана „Јавор“, у дужини од 5 650 метара, 13.7.2018. године  од 12.00 до 15.00 и 14.7.2019. године од 10.30 до 14.00 часова.