ВРИЈЕДНЕ РУКЕ СРПСКИХ СЕСТАРА

1013

Т. Голијанин / Инфро портал ВЛАСЕНИЦА 24

Изрека каже да се све може када се вриједне руке сложе, а њену истинитост још једном су доказале вриједне Власеничанке из Кола српских сестара “Блага Марија”.

Мала, али одабрана група чланица се на Велики петак састала и, по традицији, офарбала јаја која ће бити подијељена вјерницима на васкршњој литургији у Храму Светих апостола Петра и Павла.

“Ово је једна од наших најдражих активности, коју,  ево већ шест година, проводимо пред Васкрс. Иако у нашем удружењу, које, првенствено, има хуманитарни карактер, има двадесетак активних чланица, због цијеле ове ситуације, нас четири смо се прихватиле посла и офарбале 200 јаја, које ћемо однијети у цркву гдје ће бити освештана и, на овај велики празник, према нашој традицији, бити подијељена парохијанима који ће присуствовати литургији. Иако смо ми стално присутне у цркви и имамо различите активности, не волимо да се истичемо и хвалимо својим дјелима. Ипак, морамо се захвалити нашим свештеницима, под чијим духовним руковођењем радимо, начелнику Мирославу Краљевићу и општинској управи који су наши донатори, али и свима који помажу наш рад, а желе да остану анонимни”, с поносом прича Јагода Петровић, предсједница Кола српских сестара “Блага Марија” у Власеници.

Ове вриједне Власеничанке, које за свој рад и труд немају никакву материјалну или личну корист, кажу да им је највећа награда осмијех захвалности, а сигурно је да ће им Васкрс бити обасјан осмјесима.