“ВУК” СВЕЧАНО ОБИЉЕЖИО ДАН УЧЕНИЧКИХ ПОСТИГНУЋА

1447

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Још једну школску годину испуњену успјесима, наградама и са много уложеног рада и труда, власенички “Вук” је свечано испратио. Уз пригодан програм, за Дан ученичких постигнућа, најбољим у протеклој школској годину уручена су признања и награде.

“Завршетак деветог разреда ове генерације памтиће се по томе што је имала чак девет носилаца “Вукове” дипломе и исто толико кандидата за титулу ђака генерације. Најбоља међу најбољима је Алксандра Лазић, којој је данас уручена пригодна награда, као и осталим “Вуковцима”: Милици Митровић,  Ани Мишић, Анастасији Лазић, Катарини Матијашевић, Ањи Петровић, Николи Бобару, Николи Зекићу и Алекси Василићу. Свим нашим деветацима желимо много среће и успјеха у школама у којима настављају своје образовање, а сигурно је да ће се у будућности за њих још чути по великим дјелима”, истиче директорица Основне школ “Вук Караџић” у Власеници.

Директорица Данка Милић Кезуновић поносна је на све што су њени ђаци постигли.

“Иза нас је тешка година, али то наше ђаке није спријечило да покажу своје знање и име наше школе пронесу широм Српске. Наравно, као и увијек, они најуспешнији су и награђени. Софија Мотика, ученица V 1, је на Рецитаторском такмичењу, које је ове године први пут одржано, освојила четврто мјесто, а на Републичком такмичењу из историје нашу школу су представљале ученице деветог разреда Катарина Матијашевић и Ања Петровић. Награђени су и њихово ментори Наташа Деурић, Наташа Матијашевић и Сандра Шиљак. Оно што морамо истаћи је и друга награда Министартсва саобраћаја и веза, коју смо у јакој конкуренцији освојили на конкурсу о медијској писмености”, поносна је директорица Милић Кезуновић.

Директорица “Вука” захвалила се првом човјеку Власенице и општинској управи на несебичној подршци у раду школе.

“Сваке године “Вукови” ђаци, њихова директорица и наставници, нас радују својим успјесима и, као што то увијек кажем, за свој рад морају бити награђени. Ми се трудимо да подржимо све добро што се ради у школи, а доказ је и све оно што је протекле године урађено да би се побољшали услови за рад у овој школи. Сигуран сам да ће добрим руковођењем директорице Милић Кезуновић ова школа и њени ђаци у будућности постизати још боље резултате”, наводи Мирослав Краљевић, начелник Власенице.

 

Дан ученичких постигнућа у Основној школи “Вук Караџић” у Власеници обиљежава се првог петка у јуну.