ЗА ПЕТ ДАНА 396 ПРЕКРШАЈА- НАЈВИШЕ БРЗА ВОЖЊА И АЛКОХОЛ

357

    Извор: Полицијска управа Зворник

   Полицијска управа Зворник је у периоду од 01. до 05. августа 2019. године, спровела републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу недозвољене брзине кретања моторних возила и контролу присуства алкохола и опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.  

   У овој акцији, на подручју Полицијске управе Зворник контролисано је 698 учесника, приликом чега су полицијски службеници евидентирали 396 почињених прекршаја. Од наведеног броја, због прекорачења брзине кретања санкционисано је 229 возача. Од укупног броја контролисаних, 330 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 53 возача утврђено присуство алкохола у организму. 

   Шест (6) возача је лишено слободе и задржано до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се подвргну алкотестирању, док су два учесника санкционисана приликом контроле на присуство опојних дрога или психоактивних лијекова. Поред тога, евидентирано је и 112 прекршаја по другим основама из области безбједности саобраћаја. 

  Овом приликом  апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би своју безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.