ЗАХВАЛНОСТ ВЛАДИ ЗА ПОМОЋ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

387

     Извор: Општинска управа општине Власеница

    Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић захвалио је Влади Републике Српске која је и у вријеме пандемије вируса корона додијелила помоћ неразвијеним и изразито неразвијеним општинама, међу којима је и ова локална заједница.

   Краљевић је напоменуо да је Влада од почетка године чинила све да помогне локалним заједницама да би превазишле проблеме са којима су се суочиле усљед епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона.
Он је напоменуо да је Влада Републике Српске раније додјељивала помоћ општини Власеница у износу до 380.000 КМ, али је и ових посљедњих 25.000 КМ добро дошло.

   „Наравно, ми као локална заједница знаћемо да усмјеримо то у правцу гдје је најпотребније и најбитније. Неопходно је, без обзира колики су минуси у нашем буџету, да се настави та подршка и даље“, додао је Краљевић.

   Он је напоменуо да Oпштина чини све да превазиђе проблеме са којима се суочава усљед пандемије.

   „Заиста желим да се захвалим нашој Влади, што је нашла начин и могућности да нам помогне са овим средствима. Ако је 750.000 додијељено за неразвијене и изразито неразвијене општине и ако дио тога иде за Власеницу, то је велика помоћ“, додао је Краљевић.

   Влада Републике Српске је у четвртак, 10. септембра, донијела одлуку о исплати 750.000 КМ неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе.