ЗАШТИТИМО ДЈЕЦУ У САОБРАЋАЈУ

443

    Извор: Полицијска управа Зворник

    Имајући у виду да се ближи почетак школске 2019/2020. године, полицијски службеници Полицијске управе Зворник започели су са реализацијом републичке акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, којом приликом предузимају низ превентивних активности са циљем побољшања свеукупне безбједности ученика.

    Полицијски службеници ПУ Зворник ће током ове седмице обићи све школе, како би се утврдило који су то периоди када се очекује највеће присуство ученика на трасама кретања од школе до куће, а нарочито оних ученика који путују из приградских насеља и из дијелова града у којима нема школа. 

     Напомињемо да ће полицијски службеници вршити појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак, а такође, полицијски службеници ће санкционисати сва непрописно паркирана возила у зонама школа, посебно у зонама пјешачких прелаза.

   Полицијска управа Зворник апелује на возаче да возе крајње опрезно, поготово у близини школских објеката, како не би дошло до нежељених посљедица.