“НАШИ РАЗГОВОРИ”-ЗАШТО МЛАДИ ОДЛАЗЕ ИЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ?

1418

                    ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Слушањем других и отвореношћу према другима смањујемо предрасуде и боље разумијемо мишљења и искуства других, што је полазиште за изградњу повјерења и трајног мира. То је управо тема и сврха „Наших разговора “Зашто млади одлазе из Босне и Херцеговине“ који ће се одржати 20. априла у 11:00 сати у Сали општине Власеница, Власеница.

„Наши разговори“ се организирају у оквиру пројекта ПРО-Будућност (Повјерење, Разумијевање, Одговорност за Будућност) Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) који имплементира Цатхолиц Релиеф Сервицес у сурадњи са Фондацијом Мозаик, Царитасом БиХ, Форумом грађана Тузле, Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Међурелигијским вијећем у БиХ.

На „Разговору“ ће судјеловати грађани и грађанке, представници/це локалних власти, цивилног друштва, медија, вјерских заједница, итд. из општине Власеница.

Сврха „Разговора је пружити могућност грађанима да кроз отворен и искрен дијалог почну разумијевати животна искуства и перспективе „других“ и остваре сарадњу на активностима која могу изградити мир и повјерење у локалним заједницама. Како живимо у друштву које је још увијек оптерећено посљедицама прошлости, али и чињеницом да се мир константно угрожава диљем свијета, заједнички морамо афирмирати вриједности мира као наше цивилизацијске, али и особне одговорности. Само тако можемо креирати живот без страхова, уз међусобно поштивање, разумијевање и повјерење, али и солидарност као саставни дио наше филозофије живота.

Модератори „Разговора“ ће бити Вехид Шехић из Форума грађана Тузла (партнер у оквиру пројекта ПРО-Будућност), а уводне ријечи ће дати Александра Летић, програмски менаџер, Хелсиншки комитет за људска права у РС.
За додатне информације молимо контактирајте Данијела Стјепановића на e-mail [email protected] или путем телефона 061/408-423.