ЗАВРШЕН ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ ЈУРИШНИ ОДРЕД ВЛАСЕНИЦА 2022.

193

 

Поводом обиљежавања годишњице формирања елитне јединице „Јуришни одред“ Власеница, на Градском стадиону одржан је трећи по реду турнир у малом фудбалу.

На турниру је учествовало 12 екипа из Милића, Братунца, Хан Пијеска и Власенице.

Божидар Куртума, један од чланова Организационог одбора меморијалног турнира „Јуришни одред“ Власеница, истиче да је турнир протекао у најбољем реду.

Можда је и највећи терет мени пао са срца, зато што је све прошло онако како треба, није било проблема. Имали смо прилику да у ова два дана видимо фантастичан фудбал, много добрих потеза и на крају честитам екипи „Хан Пијесак“ на заслужено освојеном првом мјесту. Надам се да ће следеће године бити још боља организација и очекујемо још већи број екипа” – изјавио је Куртума.

Побједницима турнира, поред пехара, уручене су и новчане награде.

Екипа из Хан Пијеска заузела је прво мјесто, освојивши новчану награду у износу од 1 000 КМ, коју им је уручио начелник општине Мирослав Краљевић.

Друго мјесто припало је екипи „Матијевић“ , а награду од 600 КМ уручио им је народни посланик у Народној скупштини Младен Поповић.

Трећепласираним, екипи „Мотел М“ из Власенице, новчану награду у износу од 300 КМ, уручио је предсједник Скупштине општине Власеница Горан Ђурић.

 

Пејановић Марко, капитен побједничке екипе из Хан Пијеска, каже да на турниру учествују по други пут.

Драго нам је што смо добили позив да дођемо на овај турнир. Желим да се захвалим начелнику што је турнир организовао,  ако Бог да и следеће године ћемо присуствовати такмичењу и трудити се да награду освојимо и други пут. Ово за нас значи другарство, пријатељство и лијепо дружење. Овдје сам седам година играо фудбал и остале су лијепе успомене , драго ми је опет доћи овдје на стадион“ – искрен је Марко.

Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница, истиче да се оваквим манифестацијама његује традиција свега онога што се дешавало 90-их година.

Наш циљ и задатак је да кроз ове спортске активности покажемо све своје добре стране, кроз спорт да покажемо ко смо, колики смо, да смо велики људи, да смо племенит народ и да изузетно поштујемо све оно што се дешавало у тим годинама и да наше младе генерације које долазе, а видјели смо пуно младих људи који су дошли да поздраве све ово. Једна дивна организација, моје честитке свима онима који су допринијели да ово вече буде овакво, и да овај турнир буде завршен на најбољи могући начин. Наш основни циљ, општине Власеница, је да имамо више оваквих догађаја, а имали смо их безброј на овом стадиону“ – казао је начелник Краљевић.

Он је најавио и да ће у наредном периоду стадион добити нови изглед.

Оно што могу  да кажем јесте да ћемо у наредним годинама комплетно завршити овај стадион, завршити спортску дворану, имамо један импозантан пројекат, очекујемо подршку Владиних институција, Владе Републике Српске, самог предсједника Милорада Додика, некога ко заиста поштује и уважава све нас и све наше захтјеве“ – додао је Мирослав Краљевић.

Организатори турнира су Ветерани Јуришног одреда, а покровитељ општина Власеница.