АТЛЕТСКА ТРКА КРОЗ ВЛАСЕНИЦУ

214

Завршена традиционална 8. по реду атлетска трка кроз Власеницу.

Овај догађај окупио је велики број такмичара из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе, што самој манифестацији даје епитет међународног карактера.

Одржано је укупно 18 трка, а учесницима је додјељен велики број награда – 66 медаља, 65 диплома, 29 пехара, као и новчане награде.

Најбољим у групи сениора награде је уручио предсједник Скупштине општине Власеница Горан Ђурић, а јуниорима и ветеранима одборник у Скупштини општине Власеница Стефан Ковачевић.

Побједници по категоријама су:

Сениори

  1. Никола Пејчић, АК „Добој“
  2. Урош Драгутиновић, „Борац“ Бања Лука
  3. Мирослав Дукадиновић, ОАК Београд

Сениорке

  1. Слађана Стаменковић, „Црвена Звезда“ Београд
  2. Алма Хрњић, „Дечки у плавом“ Сарајево
  3. Анастасија Дринчић, АК „Власеница“

Јуниори

  1. Ријад Хасанбашић, „Слобода Техноград“ Тузла
  2. Кристијан Марић, „Сан“ Прњавор
  3. Стефан Секулић, АК „Власеница“

Јуниоркe

1. Елма Хасанбабић, „Слобода Техноград“ Тузла

  1. Магдалена Катана, „Сан“ Прњавор
  2. Јована Радуловић, „Сан“ Прњавор

Ветерани

  1. Мирелам Расидовић,АК „Власеница“
  2. Ренато Сабановић, АК „Бановићи“
  3. Далибор Врховац, „Сан“ Прњавор

Рекреативна трка за жене

  1. Кристина Стојковић, „Сан“ Прњавор
  2. Белма Ћуран, „Сан“ Прњавор
  3. Михрета Нумановић, АК „ Бановићи“

Срето Крстић организатор трке, захвалио се свим спонзорима, првенствено општини Власеница која је учинила да ова манифестација буде једна од најбољих атлетских догађаја у нашој држави.

Горан Ђурић предсједник Скупштине општине Власеница, истакао је да се Општина труди да кроз буџет којим располаже, максимално подржи рад сваког спортског клуба.

Предивно је бити на овом догађају који је окупио велики број такмичара, сама чињеница да имамо преко 10 репрезентативаца БиХ, Србије говори о величини овог догађаја и значају ове манифестације. Атлетски клуб је сигурно један од клубова који постиже најзапаженије резултате, свједоци смо великог броја медаља са разних регионалних и међународних такмичења.  Оно што је најбитније јесте да окупља велики број младих који се баве спортом, промовишу се здрави начини живота, и искрено се надамо да ће неко од њих имати успјешну професионалну каријеру.“ –  казао је Горан Ђурић.

Слађана Стаменковић тренира за атлетски клуб „Црвена Звезда“ Београд и у овој трци освојила је прво мјесто у категорији сениорки.

Атлетиком се бавим 14 година, ове године сам поново у Власеници, по четврти пут, чини ми ће да ће ово издање бити боље него сва досадашња, да је трка подигнута на виши ниво, доста пажње је обраћено на децу и дечије трке, али не заостаје ни брига за атлетичарима сениорима и јуниорима. Организација је до сада била добра, али ове године све изгледа лепше и чини ми се да је сама организација квалитетнија, да су награде које ће добит деца боље, то је посебно важно за њих. Ове године колико сам видела има и малих пехарчића за оне најмлађе, у питању су играчке, пластични пехари, али то њима много значи“ – изјавила је Стаменковићева.

Миралем  Бешировић члан АК Власеница, каже да је ово било његово треће учешће у трци кроз Власеницу.

Живим у Бијељини, а за Власеницу трчим због предсједника и мог личног  тренера Срете Крстића. Сваки пут сам у категорији ветерана заузео прво мјесто. Што се тиче саме трке све је супер прошло, и Срето Крстић као главни организатор уз помоћ наравно Општине и осталих спонзора то диже сваки пут на један већи ниво. Надам се да ће нас следеће године бити у још већем броју.“ –истакао је Мирелам Бешировић.

Мирослав Дукадиновић државни првак Србије на 800м, исказао је задовољство организацијом трке.

Ово је моје друго учешће у уличној трци у Власеници. Срето је мој велики пријатељ, волео сам да трчим против њега док је још био активан атлетичар, тако да се јако радујем овој трци у Власеници. Власеница је јако лијеп град, али нажалост сваки пут будем кратко овдје, много добрих људи сам упознао, лепа је трка, лепа је стаза, дође много јаких такмичара тако да свеукупан утисак је позитиван.“ – рекао је Дукадиновић.

Организатор трке је АК Власеница, а генерални покровитељ општина Власеница.