ЗБОГ ДОЈАВЕ О БОМБИ ОБУСТАВЉЕНА НАСТАВА У ВЛАСЕНИЧКИМ ШКОЛАМА

1066

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

За власеничке основце и средњошколце данас нема наставе. Ђаци су јутрос враћени кућама јер је током ноћи  Основној школи „Вук Караџић“ и Средњошколском центру „Милорад Влачић“ стигле пријетеће поруке.

Данка Милић Кезуновић, директор власеничког „Вука“, наводи  да је школа одмах реаговала.

„У току ноћи смо добили мејл гдје је речено да су постављене бомбе у свим школама у Републици Српској. С обзиром на безбједносну ситуацију дјеца су враћена кући, а полиција ради увиђај, тако да ћемо у току дана знати више информација. Полиција је тренутно у централној школи, а у подручна одјељења ће бити прегледана у току дана. Вјерујем да ће све бити уреду, да је ово лажна информација, али ми у сваком случају морамо реаговати због безбједности дјеце и наших наставника. У овом тренутку је најмање битно да ли ће бити наставе или је неће бити, најбитније је да су дјеца безбједна и на сигурном“,  закључила је директорица Милић Кезуновић.

Иста ситуација је и Средњошколском центру „Милорад Влачић“.

„Ноћас око 4 сата, на мејл школе је стигао допис у коме смо обавијештени да је на територији школе постављена експлозивна направа. Наравно да смо реаговали, обавијестили све релевантне чиниоце, на првом мјесту полицију, затим начелника општине и друге. Полиција је након пар минута дошла, а након тога школа је евакуисана. Сви који су били у њој су изашли вани, а ђаци који су кренули ка Власеници су враћени са пола пута, што значи да смо ми обуставили наставу док се не изврши детаљан преглед школе и школског дворишта. Све просторије школе су доступне полицији и другим службама. Наставе данас неће бити док се све детаљно не прегледа, док  ће се сутра одвијати према планираном распореду. Наша је претпоставка да је ово лажна дојава, с обзиром на то да је и досад било дојава на многе адресе, а да се ништа није десило, али да не бисмо ризиковали, угрозили животе наших ученика и радника, одлучили смо да обуставимо наставу  док се не утврди да нема опасности“, казао је директор Пајисија Петровић.

Полицијски службеници врпе преглед школа,  не само у Власеници, него на подручју цијеле регије.

„Полицијски службеници Полицијске управе Зворник извршили су противдиверзионе прегледе у великом броју школа на подручју ПУ Зворник, а на основу мејла који је запримљен да је у више школа широм Републике Српске постављена бомба. У основним и средњим школама гдје није још завршен противдиверзиони преглед, лице мјеста се обезбјеђује и школе неће бити отворене, док год се ПДЗ преглед не заврши, односно не утврди да нема безбједоносних пријетњи. Ми можемо само да претпостављамо да су ове дојаве лажне, али док не утврдимо, док се не изврше сви прегледи, не можемо бити сигурни“, казала је за Радио Власеницу и Инфо портал ВЛасеница 24 Данијела Маџаревић, портпарол Полицијске управе Зворник.

У току дана биће познато више информација.