БРАЋА СТАНИШИЋ ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ И ОД ЈЕСЕНИ БЕЗ ПАДАВИНА НА РАДНОМ МЈЕСТУ

5105

   Текст и фото: Т.Рикановић/Инфо портал Власеница24

   Родољуб и Драгољуб су у нашој општини познатији као Рора и Брко. Један се бави аикидо самоодбраном а други музиком. Често дође до забуне да су браћа близанци, а однедавно је млађи директор старијем. Наиме, ”Паркинг сервис” је фирма коју су основали захваљујући подршци Општине Власеница и Развојног програма Уједињених нација (УНДП). Уговор у трајању од годину дана истиче у августу а руководство општине најављује наставак приче за ове момке којима инвалидитет стечен по рођењу никада није био препрека за срећан живот!

   ”Човјеку је тешко само када се преда без борбе. Драгољуб и ја смо научили да се стрпљење и нада не смију поколебати. Околности нам често нису ишле у прилог. Радили смо на паркингу без услова за пословање током цијеле године. Када су киша и снијег, остајали смо кући јер је неизводљиво користити инвалидска колица по лошем времену. Срећан сам што се ситуација окренула у нашу корист,” изјавио је за наш портал Родољуб Станишић, старији брат.

   ”Брко је млађи али ми је ипак шеф па га морам слушати”, кроз осмијех додаје Рора и објашњава да су оба брата задовољна пословањем на општинском и паркингу код стадиона у Власеници. ”Стекли смо дисциплину кроз редовне радне навике и драго ми је што је првенствено наш начелник препознао потребу да се наш проблем дугорочно ријеши па је тако најавио нове договоре које ћемо на јесен успостављати са челницима Власенице”, нагласио је Рора.

   Драгољуб Станишић је музичар који је својим гласом освојио срце једне Новосађанке. Не крије да се заљубио и да са лакоћом одлази на посао свакога јутра. Ипак, са сјетом у очима каже да се сијенка због прераног губитка оца Васе никада неће повући. ”Нашу срећу сада узвраћамо мајци Грозди јер смо без другог родитеља нажалост остали прије неколико година. Од њега смо Рора и ја научили да човјек води непрекидну борбу између сна и реалности. Која ће страна превагнути, зависи само од чврстине карактера који градиш,” истакао је Брко за наш инфо портал.

   Он је додао да се радује што је власеничка Општинска управа задовољна радом ”Паркинг сервиса” и да је, још увијек незванично, из руководства најављено како ће та фирма наставити са радом и након окончања једногодишњег пројекта.

   ”Уз финансијску помоћ УНДП-а, вриједној 20.000 КМ, наша Општина је узела учешће од 7.000 КМ и тиме потпомогла браћи Станишић да оснују своју фирму. У плану имамо да запослимо још особа са инвалидитетом, јер иако је буџет општине мали, трудимо се да увијек нађемо простора за рањиве категорије становништва,” изјавио је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

   Он је поносно нагласио како је цијели пројектни тим који је аплицирао за нову шансу браће Станишић, срчано навијао да се ови момци никада више не запитају да ли ће и како на посао кренути без кишобрана који им је, због ријетког деформитета руку и ногу, опет, бескористан асесоар. ”Они су симбол наше општине, сви их знају и воле. Њихова се борба мора наградити”, закључио је Краљевић.

   ”Подстицајна средства за запослење браће Станишић обезбијеђена су регионалним пројектом ”Бирач два,” у оквиру Стратегије локалног развоја за период од 2014. до 2023. године. Ради се, дакле, о додјели бесповратних новчаних средстава за фирме које су регистроване и послују на подручју власеничке општине”, изјавио је за наш портал Жељко Дамјановић, шеф Одсјека за развој власеничке Општинске управе.

   Он је истакао да су монтажни објекти за смјештај радника за наплату паркинга, као и монтиране рампе пред њиховим улазом, поклон главног финансијера датог пројекта, Развојног програма Уједињених нација (УНДП).