У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТЕВА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА

344

 

На подручју општине Власеница, настављена је реконструкција и модернизација путева. У току је асфалтирање пута на дионицама Јевтићи-Грабовица и Луке-Кљештани.

Начелник општине Мирослав Краљевић, са сарадницима обишао је радове на поменутим мјестима, и са мјештанима разговарао о актуелним проблемима у њиховим заједницама, с циљем што брже реализације истих.

„Оно што је битно напоменути је да смо протеклих седам дана започели радове на изградњи реконструкције пута Луке-Кљештани, и у обиласку смо имали шта да видимо, земљани радови су комплетно урађени, преко 50% насипа припреме за асфалт је урађено, и до краја следеће седмице очекује се да ће тај пут бити асфалтиран. Пут је дуг преко 1 километар, и мислим да смо на тај начин ријешили кључно питање становништва које живи на овом подручју општине Власеница, гдје они на тај начин рјешавају проблем прилаза својим кућама у зимским условима, када је лед и када су неки други лоши временски услови. То је локалитет гдје се налази Сеоско гробље тј. раскрсница која иде према Поповићима, Јовичићима, Мракићима и Кљештанима.

На локалитету Јевтићи-Грабовица, план је да се изврши комплетна реконструкција старе путне инфраструктуре од моста у Јевтићима код магистралног пута, до моста на ријеци Грабовица, дужине око 1 километар, гдје ћемо пут који је дотрајао и уништен, замијенити новим. Комплетно иде нова инфраструктура од самог насипа, првенствено циљ је уклањање постојећег поломљеног асфалта, земље која је неподобна за сам пут и његову основу, послије тога иде насип комплетног материјала и асфалтирање.“ – истакао је начелник Власенице Мирослав Краљевић и додао да су у наредном периоду планирани радови на локалитетима Мишар, Драгасевац, Рача, Јасен, Рудишта, Цикотска ријека, Градина, путни правац Власеница-Тугово-Оџак, као и путни правац Доњи Залуковик-Пајићи-Рогосија.

 

Инфраструктурни пројекти се финансирају из средстава Владе Републике Српске и локалне заједнице.

Извођач радова је предузеће д.о.о.  „Зворник путеви“.