БУДИМО ХУМАНИ-ПОМОЗИМО ВАЊИ

2700

    Вањи Мирковић са Пала је дијагностификован “Ewing sarkom” тумор у јуну 2017. године. Тада је Вања имала непуну двадесет и једну годину. Њена борба траје пуне три године у нади да ће се потпуно опоравити. Поред невероватне воље, наде и снаге ове девојке, потребно је сакупити новац за наставак лечења у иностранству.

   Средином 2017. године прошла је кроз пет циклуса хемиотерапија, затим операцију бутне кости на којој јој се налазио тумор, па опет осам циклуса терапија на онкологији у Београду. Након шест месеци болест се вратила у виду метастаза на више делова тела. Тумор се појавио на мозгу, плућима и бутини, одакле је болест и кренула. Урађена је још једна операција на бутини, затим три циклуса хемиотерапија, па и још једна операција. Затим је уследило зрачење мозга, па зрачење десне бутине и карлице. У децембру 2019. године је ишла на гама нож на Клиничком центру Србије како би се одстраниле промене на мозгу. Затим су се појавиле метапромене на кичми и тад је примала шест циклуса хемиотерапије и зрачење кичме и карлице. Да би се након свега тумор прогресивно појавио на свеноидној кости у глави и уништио очни нерв и животно је угрожава.

    Вања је тренутно на захвату у Клиничком центру Србије како би се уклонио тумор са главе. По препоруци онколога једино решење је испитивање њених туморских ћелија и одређивање циљане терапије (имунолоске, биолоске) да би се болест победила или ставила под контролу, како би Вања могла да настави нормалан живот.

  Вањи су неопходна средства за наставак лечења у земљи, а касније и у иностранству, затим за медикаменте, суплементе, медицински потрошни материјал, дијагностичке и контролне прегледе, лабораторијске анализе, као и за смештај и путне трошкове.

За Вањин живот! Будимо хумани!

Помозимо Вањи!

За помоћ Вањи, у Власеници су у следећим радњама постављене хуманитарне кутије; ТР “Пинк”, “Баш кафаница”, Зворничанка 1 и 2, Бурегџиница “Рада”, Пуб “Хавана”, Кафе “Манго”, Цвјећара “Маја”, “Фирма 18”, Градска апотека, ТР “Гиго”, Средњошколски центар “Милорад Влачић”, Кафе бар “Бонафидес”, ТР “Нина”.