”ФЕСТИВАЛ ДРАМСКОГ СТВАРАЛАШТВА” 21. И 22. ДЕЦЕМБРА У ВЛАСЕНИЦИ

612
Архива/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24,Са представе "Лилика" -Власеница септембар 2017.

   Средњошколски центар ”Милорад Влачић” овог ће викенда бити почасни домаћин првог ”Фестивала драмског стваралаштва”. Догађај ће у петак од 17 часова отворити Студенстко позориште Пале које ће се представити радио драмом Борислава Пекића под називом ”186. степеник”. 

   Драма свједочи о стварном догађају са почетка осамдесетих година, у чијем средишту су новинар лондонског часописа ”Guardian”, Michael Higgins и бивши логораш Emanuel Goldman, који покушавају да одмрсе клупко историје спетљано у жици нацистичког логора Mauthausen, давне 1943. године.

   ”Театар младих” Горажде представиће се веома интересантном представом ”Посљедњи незапослени”. На Фестивалу ће наступити и ”Позориште младих” из Зворника и то са одвећ запаженом монодрамом под називом ”Лилика”.

   Наиме, ради се о дјевојчици која прича своју животну причу ноћ уочи одласка у дом за незбринуту дјецу. Она је окружена људима који су свједоци онога што јој се дешава и полако их увлачи и физички у своју игру, остављајући питање гледаоцу које носи са собом: Колико смо одговорни за оно што се дешава око нас?

   У оквиру Фестивала драмског стваралаштва публици ће се представити и гости из Херцеговине, Културна сцена ”Мале ствари” из Требиња са занимљивом представом ”Капетан Џон Пиплфокс”.

   Другог дана Фестивала, публика ће уживати у представљању домаћег ”Школског позоришта” Власеница, као и драмске секције Основне школе ”Вук Караџић”.

   Бесплатне улазнице за Фестивал можете преузети у просторијама СШЦ ”Милорад Влачић” од 17. до 20. децембра, у термину од 12 до 15 часова. Добродошли!