ЛИКОВНА КОЛОНИЈА “БИРАЧ” У ВЛАСЕНИЦУ ДОВОДИ ДЕСЕТ УМЈЕТНИКА

339

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Умјетници из цијеле Српске и Србије још једном ће се окупити у Власеници, како би на сликарско платно пренијели све њене љепоте.

„Још један, седамнаести по реду, сазив Ликовне колоније „Бирач“ у наш град ће довести десет еминентних сликара из Србије и Републике Српске, који ће током три дана, колико колонија траје, слиакти пејзаже не само Власенице, него цијеле регије. Циљ колоније, која је већ традиционална, јесте оживљавање ликовне умјетности у нашој локалној заједници, а с обзиром на то да су претходних година наши гости били бројни сликари с обје стране Дрине  и да се увијек радо враћају у Власеницу, сигурно је да имамо добре услове за то. Наравно, по завршетку Колоније, а у договору са Цвијетином Милаковићем, њеним предсједником,  биће уприличена и изложба насталих радова“, казала је Бојана Бошковић, в. д. директора Културног центра у Власеници.

Званично отварање 17. сазива Ликовне колоније „Бирач“, чији је организатор Културни центар Власеница, а покровитељ Општинска управа општине Власеница,  биће у петак, 3.јуна .2022. године, у 16 часова, у Градском парку у Власеници.