МЛАДИ ЛИКОВНИ ТАЛЕНТИ ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ

756

    И ове школске године ученици основне школе “Вук Караџић из Власенице под руководством ликовног педагога Његоша Арнаута, потврдили су да су непресушан таленат из ликовне умјетности.

   Прво полугодиште је обиљежено позитивним резултатима за таленте ове врсте умјетности и чланова ликовних секција.

   Награде, ученицима који су учествовали на међународним такмичењима стигле су из; Нове Загоре-Бугарске, Скопља-Македоније и Новог Сада-Србије.

   У Новој Загори учествовало је 39 држава са 4867 ликовних радова, гдје су награђена три ученика основне школе “Вук Караџић” из Власенице; Јелена  Челић VIII-2, Невена Ристановић VIII-3 и Николина Клисарић VIII-3.

   У Скопљу, четири ученика освојила су веома запажене награде; Прву награду подијелиле су двије ученице; Николина Клисарић VIII-3 и Тијана Вуковић VII-3.  Другу награду освојила је Ајла Патковић VII-3, док је Трећа награда припала Невени Ристановић VIII-3.

   У Новом Саду на конкурсу ђачког ауторског стрипа учествовали су ученици VI-2 разреда. Од 960 стрипова из 38 школа, једини из Републике Српске награђени су ученици  основне школе “Вук Караџић” из Власенице. Ена Богосављевић освојила је Другу награду за свој стрип, а седам ученика остварило је право да се њихови стрипови уврсте на иззложбу ђачког ауторског стрипа; Немања Радуловић, Сара Мекић, Софија Вуковић, Ивона Сладоје, Лана Томовић, Катарина Еркић и Миа Чутурић, сви ученици VI-2 разреда.